Storm hotar Mexikanska Golfen?

Nu har man varnat för en storm/orkan som kan komma att närma sig Mexikanska Golfen, om den vrider sig en aning just nu så kan oljekatastrofen mångfaldigas.

Än så länge tycks experterna vara oense om det väder som för ögonblicket är en storm kommer att utvecklas till en orkan, och frågan är väl närmast om det spelar någon egentlig roll i nuläget. Storm är illa nog, och blir inte detta en orkan som går direkt mot Louisiana så kommer väl nästa att göra det, då med kompletterande uppgifter om styrka tre eller fyra på orkan-
skalan. Vi är just nu på väg in i orkansäsongen.

Alla försök att begränsa omfattningen på skadorna kommer att avbrytas och omintetgöras, sker det inte på måndag då ovädret ska vara framme så sker det väl om några veckor istället. Man har fattat beslut om att borra efter olja på 1500 meters djup, man vet att det är regelbundna orkaner i området och idag spyr borrhålet ut miljoner fat olja varje dygn.

Travar man dårskaperna på varandra så drabbas man förr eller senare av att någon tjuvröker i krutfabriken, det går med andra ord käpprätt åt fanderns för dem som befinner sig där. Alla har sett filmbilder från olika kuststäder i Mexikanska Golfen, filmer som visar med all önskvärd tydlighet att vädret kan vara utomordentligt farligt för allt levande även om inte vattnet innehåller miljontals kubikmeter tjockolja.

Frågan är väl närmast om det bara är British Petroleum som är ensamt ansvarigt för detta, såvitt jag förstår så har USA gett dem tillstånd att borra på platsen, något som Obama inte vill låtsas om idag.

i , , , , , , , , ab dn svd t

  4 comments for “Storm hotar Mexikanska Golfen?

Comments are closed.