Snövädret i Haninge

För ett tag sedan när jag skrev om snön så var det någon som ville se en aktuell bild på parkbänken, bild 1, och hur den ser ut idag. När jag för en stund sedan var ute och provade om jag kunde röra mig trots att ischias-
nerven bråkar så hade jag kameran med mig och resultatet syns på bild, den med den röda pilen. Pilen pekar nämligen på bänken. Det finns ytterligare en bänk just där men den kommer väl synas igen framåt Midsommar som det ser ut idag.

Haninge

Jag passade också på att besöka Centrum här i Haninge, det fungerade bra eftersom bussen var tio minuter försenad, i praktiken kom den fem minuter innan den skulle eftersom den linjen har kvartstrafik. Så inget ont som inte har något gott med sig. Annars tycks trafiken fungera hyfsat, det kan jag säga eftersom jag inte lyssnat på lokalradion. Känner jag pendeltågstrafiken rätt så fungerar den inte alls speciellt bra, men som sagt, det vet jag ingenting om i nuläget. PS Jag tror att det kommit ungefär 20 cm snö, men jag har inte mätt.

Handen

Haninge

intressant Tags : , , , , , , , , dn12 svd ab1 gp t

  7 comments for “Snövädret i Haninge

 1. Matte
  28 januari, 2010 at 16:01

  Varför skriver du bara om det lokala vädret?

  • 28 januari, 2010 at 16:23

   Jag är inte i Mexico City, vore jag det skulle jag skriva om vädret där.

 2. Haningebo
  28 januari, 2010 at 17:45

  Pendeltåg trafiken fungerad utmärkt på förmiddag, små förseningar på eftermiddag. Men det berodde inte på pengdeltåget utan på att man prioriterar långvägatåg framför lokaltrafiken. Det såg man själv när man stod på stationen.

  Är det kinserna som har hand om pendeltågtrafiken nu? I så fall så märks det verkligen.

  Värre var det med den obefintliga snöröjningen. Vi gick med snön näsan upp till knäna på vissa ställen. Både här ute och på vissa ställen i stan. De hade nog inte röjt en millimeter sedan igår trots den otroliga massan snö som fallit fram till förmiddagen. Kanske tyckte de att det inte var lönt? Det snöar ändå och det kommer att se likadant ut efte röjningen så skitsamma? Sånt vill man verkligen inte vara med om igen.

 3. KAS
  28 januari, 2010 at 23:08

  Jinge … hur jag än tittar på korten med parkbänken ser jag bara bakgrunden (den bakom bänken) och förvånas över att den är så in i bomben olika. Finns det någon bra förklaring som inte hänvisar till min grå starr?

  • 29 januari, 2010 at 00:59

   Ja. Jag skriver att det är TVÅ bänkar bredvid varandra. Rätt bänk syns inte alls. Dessutom är vinkeln oxo en annan. Säga att den första bilden är tagen i nordöstlig riktning, den andra i nordlig. ”rätt” bänk står nog under drivan till höger.

 4. Marcus R
  28 januari, 2010 at 23:14

  39 miljoner om dygnet kostar tydligen snöröjningen i Sverige, enligt Ab. Kan man inte spara in på det genom att få alla forskare som tjatar om global uppvärmning att gå ut och skotta? ;)

  • 29 januari, 2010 at 00:59

   Hahahaha!! :-)

Comments are closed.