Snöstorm? Det regnar lite bara…

Något säger mig att vi kommer att få en hård vinter i år. Jag utgår givetvis från det faktum att det redan ligger snö uppöver i landet, och att den är minst ett par veckor för tidig.

SMHI skriver på sin hemsida att vi här i Östra Svealand kan få upp till fem cm blötsnö, men antagligen menar de att denna snö ska komma längre västerut, för här är det i alla fall fem grader varmt just nu. I vilket fall som helst så har både mössa och vantar kommit till användning redan i höst, för i samband med blåst så är det faktiskt inte speciellt skönt att vara ute.

En annan sak är att jag inte kan minnas att tidningarna rekommenderat bilisterna att byta till vinterdäck redan i oktober tidigare, med andra ord så förefaller klimatförnekarna ha så mycket fel som man någonsin kan ha. Det nya klimatet kommer i galopperande takt, blött och regnigt eller som i somras, en rekordvärmebölja.

Möjligen borde man göra som björnarna, gå i ide.

Man kan ju undra hur klimatförnekarna resonerar, visst de har sin climatgate eller vad det kallades, men forskar-
världen tycks vara helt enig om att vi är på väg att få ett helt nytt klimat. Det värsta är väl att vi faktiskt inte kan göra någonting åt det längre, det har gått för långt. Själv undrar jag när det slutar, eller om det ens gör det. Jorden kanske ser ut som Mars inom några hundra år?

it , , , , , ab dn svd ex

  3 comments for “Snöstorm? Det regnar lite bara…

 1. 19 oktober, 2010 at 13:02

  Alla som heter Björn borde få gå i ide. Det gäller så här många enligt SCB:

  ”Efternamn

  * Det finns 1717 personer som har efternamnet Björn.

  Förnamn

  * Det finns 24 kvinnor som har förnamnet Björn. Av dessa har 1 namnet Björn som tilltalsnamn.
  * Det finns 61254 män som har förnamnet Björn. Av dessa har 37616 namnet Björn som tilltalsnamn.”

  • 19 oktober, 2010 at 15:16

   Kan hålla med om att alla som heter Björn borde få gå i ide. Sömn är hälsa, heter ju det. Bara nu inte all ”Björnar” måste gå i ide av (ide)ologiska skäl vill säga. ;)

 2. lee
  20 oktober, 2010 at 09:19

  ”Man kan ju undra hur klimatförnekarna resonerar ”skulle det inte bli varmre?? Endast högreskatter kan fixa så vi får det kallare

Comments are closed.