SMHI:s prognoser bara skräp

Jag tror att vi är många som har konstaterat att SMHI inte är något att hålla sig till när åskan går, mycket talar för att man skulle lyckas på vädret bättre om man gjorde som Enok Sarri, sprättade upp magen på en abborre eller spådde i kaffesump.

Det är möjligt att vår halvö per automatik gör det svårare att förutsäga vädret än på andra platser, samtidigt så tror jag att just det argumentet används av meteorologer runt hela vår jord. Igår visade man upp prognosen för min hemkommun, det skulle regna sena kvällen och tidiga morgonen, och än har det inte kommit en droppe. Hade det varit ett undantag så hade jag väl inte sagt något, men tyvärr så är det – en regel.

SVT:s väderfolk har sagt att det är väldigt svårt att förutsäga väder nu i sommar, men ser man på det retrospektivt så tycks det alltid vara det. Det är trist och på webben så har man gjort regn och åskradarbilden så liten att det är svårt att se hur det ser ut lokalt. Bilden är inte ens 500 pixlar hög trots att den egentligen borde anpassa sig till hela skärmens höjd om man skulle kunna se sin egen ort.

Att de missar ibland är självklart. Men när missarna står som spön i backen så är vi nog många som avmarkerar smhi.se som favoriter i våra webbläsare.


it Andra om: , , , , , svd dn ab ex svt


3 svar till “SMHI:s prognoser bara skräp”

  1. En väderprognos är försöket att se framtiden med hjälp av statistik. Vet du andra sammanhang där man med statistik tror sig förutse framtiden? Andra sammanhang som inte använder ens en bråkdel av SMHI:s datakraft, men som ändå gör uttalanden om framtiden baserade på statistik?

    SMHI är ”the gold standard” i att styra med statistik.

  2. Och för Värmland är yr.no överlägsen. Vad SMHI sysslar med kan man fråga sig och SVTs meteorologer är värre flummare än en 3-månaders prognos i kvällspressen.