Skitväder och snökaos

För några år sedan fotograferade jag årets första tussilago den 10 mars, i år får jag nog bege mig rätt långt från Haninge för att lyckas med den bedriften.


Nu hävdar tidningarna
att vi ska vara lugna, våren kommer tillbaka redan imorgon. Dessvärre så är det bara temperaturmässigt i så fall. SMHI hävdar att ett nytt snöfall kommer österifrån och skulle vi här nära Fjollträsk undkomma det så är det i alla fall ett rejält blaskande som vi har framför oss. Skräpet som ramlar ner från himlen ska nämligen smälta och rinna bort och det lär ta minst ett par dagar innan gångvägarna är torra igen.

Egentligen borde jag ta tillfället och ägna dagen åt nätet, titta på mysiga bilder på bobara båtar, eller möjligen leta upp artiklar om eremiter som byggt sig någon boplats i de stora skogarna. Om inte annat så slipper jag titta åt fönstret…

Andra om: , , , , , , , , it AB DN

[tags]Haninge, Snö, Snökaos, Vår, Tussilago, Miljö, Väder, Natur, Blask[/tags]

  9 comments for “Skitväder och snökaos

 1. Anselm
  10 mars, 2009 at 09:16

  Fågelbordet får väl stå till midsommar kan jag tro…..

  • 10 mars, 2009 at 09:28

   Det är väl den enda fördelen. Det är skojigt att mata fåglar… :P

 2. Ken
  10 mars, 2009 at 09:30

  Det här är ju störthäftigt väder! Det enda tråkiga är att jag har semester nu och får därför inte köra runt och slira med ledbussen.
  Här kom det 7 cm snö i natt och det fortsätter att komma minst lika mycket till som det verkar.

 3. Kurt
  10 mars, 2009 at 09:57

  Jag är alltid lika fascinerad över att så många är engagerade över något man inte kan påverka!

 4. Ronald
  10 mars, 2009 at 10:28

  Vädret ingår i vår värld, det omger oss och påverkar vårt stämningsläge. Vi kan inte slippa undan detta, trots alla nerdragna persienner, för likafullt kan vi ana blåsten och snögloppet därute. Men visst kan man vara engagerad över ett så kallat faktum som man ställs inför, likafullt som vi människor stretar på trots detta fundamentala, nästan skrämmnade faktum, att vi är utslängda på ett litet gruskorn i universum. Det vi inte initialt finner någon mening i, t.ex. bebodda gruskorn eller dåligt väder, försöker vi ge mening, just genom att tala om det, att skapa en föreställningsvärld, där detta faktum på något sätt är skyldiga oss något, en gud kanske, eller åtminstone bara lite bättre väder. För övrigt kan vi påverka vädret, tänk bara på kinesernas idé om att undvika regn under OS. Men det vara ganska blött visa dagar så vi har tydligen lite att jobba på.

  • 10 mars, 2009 at 10:30

   Bra kommentar! Sedan har vi sedan urminnes tid varit helt beroende av vädret, antagligen ligger intresset nog nedärvt tom..

 5. Ken
  10 mars, 2009 at 10:34

  Det är just det att vi inte kan påverka vädret och att det då känns så osäkert vad som blir resultatet av vädret som gör det så fascinerande och spännande.

 6. Kalle
  10 mars, 2009 at 12:14

  vettu om du har ett bra jobb flytta utomlands till ett varmare land med socialare och roligare liv rekomenderar nord amerika ner till sydamerika

 7. Daniel A
  10 mars, 2009 at 14:12

  Vissa har det bra.
  Andra blir tvungna att stå ut med 3-5 grader och solsken… :/

Comments are closed.