Skidåkning vid Rudan i Haninge

Idag när jag åkte pendeltåg både till och från Handen så såg jag många skidåkare som kom med tåget för att åka skidor vid Rudans friluftsområde. Inte så konstigt kanske, det finns ett stort antal preparerade spår av varierande längd.

Dessutom så kan man spänna på sig skidorna redan när man kommer ut från järnvägsstationen, det finns en cirkulär bana som går från cirka två våningars höjd ner till markplanet, man slipper således knalla i snö med sina skidskor. Hur många åkare som kommer från andra kommuner vet jag inte, men det rör sig om hundratals. Att det finns skidåkning som passar alla illustreras väl av bilden även om det är en arkivbild, men just nu så tror jag att många filar på formen inför Vasaloppet.

Man kan tycka vad man vill om Vasaloppet, men att åka nio mil bara för att kunna säga att man åkt det verkar inte riktigt vettigt. Det får till följd att det just nu finns en himla massa ovettiga personer ute i friluftsområdet i Handen, dessutom har jag sett att skidoverallerna drabbats av modet också, det är viktigt att se rätt ut. Det gäller alla utom den äldre damen på bilden.

intressant Andra om: , , , , , , , , , , ,
svd t

  4 comments for “Skidåkning vid Rudan i Haninge

 1. Kurt
  11 januari, 2010 at 05:24

  Antalet skidåkare minskar nog där när de börjar ta ut spåravgifter där också, som de nu gör på så många andra ställen.

  • 11 januari, 2010 at 05:30

   Då köper jag grovsalt och strör ut…

 2. stigman
  11 januari, 2010 at 08:56

  fri färd i orörd natur som aldrig tar slut, bara människan sätter gränser…
  varför bry sig om mode och preparerade spår?
  undrar vem som blir först med att försöka ta ut avgift för tillträde på skärgårdsisarna som nu börjat lägga sig?

 3. 11 januari, 2010 at 20:32

  Bilden? Jag var ute i Handen idag och noterade den upplogade skridskobanan på Rudan. Brukar inte upplogad bana där vara ett tecken på att vädret snart slår om, isen smälter, och skridskoåkarna får stå där med långa näsor?

Comments are closed.