Skånes oväder till Ostkusten?

Här, en mil söder om Stockholm centrum, blåser det redan rätt ordentligt. Enligt SMHI:s väderradar så kommer nederbörden vilken minut som helst nu, och den kommer givetvis i form av snö.

Vad det betyder för kollektivrese-
närerna är lätt att inse, tågtrafiken har knappast kommit igång i full utsträckning efter de senaste dagarnas kyla och snöfall. En person jag hörde på radio i morse hävdade att detta var den kallaste januari på etthundraåttio år, jag kom att tänka på att jag har fått skäll (!) för att jag undrat vart den globala uppvärmningen tog vägen.

En del skriver ”– Bara för att det är kallt i Sverige så gäller det inte överallt”, men problemet är att det är kallt överallt i Europa. Det tycks som bara det faktum att man höjer ögonbrynen inför det faktiska väderläget tycks punktera allt vad klimatförutsägelser heter. Något som tycks vara lika omoraliskt som att stjäla pengar från småbarn…

Blir folk arga för att en bloggare lyfter på ögonbrynen åt den rådande kylan så har de alldeles för litet att göra. De kanske skulle ringa Banverket och höra om de kan få hoppa in som vikarier och hacka is i alla tågväxlar, som trots att de är uppvärmda fryser ihop och stoppar trafiken? I SvD säger infrastrukturminister Åsa Torstensson att det är sossarnas fel att tågen inte går… (Bilden togs vid Grand Hotel i förrgår, under snöfall…)

intressant Tags : , , , , , , , ab1 svd1 dn12 t

  7 comments for “Skånes oväder till Ostkusten?

 1. Erik
  3 februari, 2010 at 07:25

  Lugnt, jag fixar det! Moooooooney :D

  • 3 februari, 2010 at 07:30

   Avd obegripliga kommentarer…

 2. Pingback: Matte
 3. 3 februari, 2010 at 09:58

  Det här med global uppvärmning är nog mer komplicerat än vad vi tror. Jag får för mig att när polernas isar smälter förändras förutsättningarna för bla. golfströmmen. Den är ju i sin tur en av förutsättningarna för att vi har det behagliga klimat vi har i Europa. Förändrar vi golfströmmens bana kanske vi får vänja oss vid betydligt instabilare väder framöver. Sköter vi inte om vår miljö kommer naturen att hämnas på oss, var så säkra!

 4. kulmagen
  3 februari, 2010 at 10:23

  Läs gärna kommentarsreglerna! / Jinge

 5. Ken
  3 februari, 2010 at 13:48

  Det är ju kallt i östra USA och i Kina också.

 6. Härj
  3 februari, 2010 at 18:24

  Kommentaren visas först när godtagbar källa redovisas! / Jinge

Comments are closed.