Saab INTE räddat!

Excentrisk miljardär räddar Saab genom att köpa en massa aktier i Spyker Cars hävdar nu SVT:s Rapport och tidningarna. Det är en utomordentligt förvånande nyhet, för varför vill någon köpa ett omodernt bilmärke som inte går att sälja? (GM dementerar överenskommelse 16.30)

AB: ”Enligt SVT:s Rapport står det nu klart att Spyker Cars köper Saab Automobile av General Motors. Europeiska investeringsbanken ska ha sagt ja till lånet och regeringen ska enligt SVT hålla ett extra regeringssammanträde kl 14.30 för att besluta om att gå i borgen.

– Ja, regeringen ska hålla ett extra sammanträde i eftermiddag om en del andra frågor, men troligen tas även frågan om lånegarantier upp, säger Hans G Pettersson, kansliråd på näringsdepartementet som också ingår i regeringens fordonsindustrigrupp, till TT.”

Möjligen är den excentriske holländske miljardären Marcel Boekhoorn mer än excentrisk, vi får väl se. Att döma av nyhetsrapporteringen så verkar det under alla omständigheter som om regeringen tänker borga för lånet i den Europeiska investeringsbanken. Visserligen så väntar man också på bekräftelse från både General Motors och från Saab, så nu är det väl tumhållning som anbefalls så att det inte stupar på mållinjen. Samtidigt kan man ju undra varifrån alla nya Saab-köpare ska komma.

saab

Problemet, som jag ser det, är att Saab är en alltför tung och bensinslukande bil. Det är knappast någon som kvalar in som miljöbil och till dess att Saab kan presentera någon hybrid eller annan vettig variant kommer det att ta flera år. Hur företaget ska klara sig fram till att det sker är skrivet i stjärnorna.

intressant Tags : , , , , , ab1 dn1 svd gp12 t

  22 comments for “Saab INTE räddat!

  1. Pingback: Marita

Comments are closed.