SAAB begärt i KK av Victor Munchausen


Så kom då det efterlängtade beskedet, Victor Muller har enligt Dagens Industri begärt Saab i konkurs. Det betyder att de anställda nu vet vad som gäller, och att Arbetsförmedlingen kan sätta igång på allvar. Vi skattebetalare får dessutom, tack vare vår högerregering, pytsa ut med närmare tre miljarder eftersom regeringen gått i borgen för den summan hos den Europeiska Investeringsbanken.

Den summan lär vi ha råd med eftersom Reinfeldt och Borg vill skänka trettio miljarder till misskötta banker i södra Europa trots att de stått i TV och försäkrat att svenska skattepengar inte skulle gå till utländska banker. Men det är så det är, det var väntat eftersom tidigare höger-
regeringar har lekt affär med skatte-
betalarnas pengar. Minns bara hur statsskulden såg ut efter regeringen Bildt.

Jag tror att många kommer vara ledsna trots allt, har man arbetat på samma ställe under en massa år så upplevs nog den slutliga konkursen som en spark i magen. Jag tror att ytterst få känner sig likgiltiga inför beskedet samtidigt som det objektivt sett är ett besked om att bryta upp och gå vidare, men så tror jag inte att de anställda upplever det idag.

Nu har Muller fått ut ett mycket stort belopp från skattebetalarna, nu är det dags att låta polismyndigheten utreda om affärerna har gått rätt till, eller om det kanske finns tveksamheter. Personligen så tror jag det sista, och jag tror dessutom att ”tveksamheter” bara är förnamnet. Det är lusigt att en liten sportbilstil-
lverkare som bara har tillverkat en handfull sportbilar plötsligen ska klara av att driva en bilindustri, för även om vi skattebetalare har bidragit med miljarder så fungerar det inte om inte folk vill köpa bilen ifråga. Och nu har det väl dessutom inte tillverkats en enda bil på nio månader.

Att det är regeringen som är ansvarig för detta råder det inte det minsta tvivel om, den är satt att förvalta befolkningens skattepengar och det har den gjort på ett uselt sätt, och fortsättningen skrämmer mig. Själv är jag pensionär sedan december månad i år, och jag ser hur lite pengar jag kommer att få jämfört med det jag trodde tidigare. Pensioner, sjukersättningar och A-kassa, det är sådant som prioriterats bort av Reinfeldt och Borg, och skälet till att det är den s.k. ”arbetslinjen”.

Man bevisar återigen att Reinfeldts uttalande om det svenska folket är korrekt, vi är mentalt handikappade, annars skulle de inte ha lyckats komma in i Rosenbad. Det är den bistra sanningen och det är bara att tugga i sig…

it Andra om: , , , , , , , , , , , dn1 sr12 e24 ab12 svd12 ex1 gp


6 svar till “SAAB begärt i KK av Victor Munchausen”

  1. Det känns i dessa dagar som att summa efter summa bara rinner iväg till nåt helt oseriöst, det känns som att de som bestämmer över Sverige bara sitter och leker. Man får känslan av bristande respekt mot folket. För varje ny utlovad fantasisumma, som utlovas till något som näppeligen kan gynna vanligt folk, känns det som ”är det inte nog nu, hur länge ska detta få fortgå”, men snart kommer något nytt upp som de borgerliga kan kasta statskassan i sjön för. Ena dagen ryker hela vårdbudgeten, anmdra dagen ryker en dräglig skolgång för väldigt många svenska fattiga barn, tredje dagen ryker pengar som skulle behövts för att hjälpa alla arbetslösa och sjuka till ett värdigare liv. etc, ad infinitum. Varje utpytsning känns som ett så totalt hån mot folket att man undrar hur det blev så här. Julkänslan kan näppeligen infinna sig för en allt större skara av människor som kapitalet har kört över i det nya årtusendet med sin blinda tro på nyliberalism och egenkärlek.

  2. Antingen har du missuppfattat vad som står i di.se lr också har de ändrat texten. för nu (17:46) står det ”Uppgifter till di.se gör gällande att Victor Muller och Swedish Automobile (Swan) förbereder en konkursansökan för Saab Automobile.” På Vänersborgs Tingsrätts sida om SAAB st¨r det inget om att konkursansökan har inkommit.

    di.se skriver också att Swan-aktien handelsstoppades på Amsterdambörsen efter ett fall på cirka 20 procent och att den tilltänkte Saab-vd:n Martin Larsson har lämnar styrelsen för Saab Automobile. Ngt är uppenbarligen på gång.

    • Jag tog uppgiften från AB, de nämnde att den kom från DI men att den inte var bekräftad, men det var flera godkända källor som sa samma sak. Så det är nog korrekt, men bekräftelsen kanske inte kommer förrän i morgon.

  3. Man skall inte ropa hej förrän man är över bäcken och man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten!

    Den som lever får se…

  4. Övriga i styrelsen har väl antagligen slutligen insett att han kommer att schappa och lämna dem med hela betalningsskyldigheten. Skeppet sjunker uppenbarligen…