Revirhävdande Varg


Nu får vi läsa i tidningarna att en eller ett par vargar har gett sig på en hund i Norrtälje. Jag är övertygad om att människan som äger hunden hade den springande lös.

Men att det faktiskt är varg, ja det kan vi nog utgå ifrån. Men hundägare ska inte ha hundar springande lösa i skogen så här års, ja inte överhuvud taget egentligen. Det är klart att det är trist om man förlorar sitt husdjur, men vargar hör lika mycket hemma här som vi tvåbenta.

En tanke som slog mig, men det kan ju ha med mitt humör att göra, tänk om kvinnan är gift med en jägare? Men det är klart, det är inte hennes fel att jag smällde en stor hårddisk igår…

Man ska också ha klart för sig att vargen ser en hund som en konkurrent, de bevakar bara reviret. Men det är väl typiskt att sådant händer just när det är lite nyhetstorka?

it Andra om , , , , , , , , ab1 ex dn svt

, , , ,

15 svar till “Revirhävdande Varg”

 1. Nyhetstorka i kombination med usel Journalistik skulle jag vilja säga.

  Och du Jinge! Hoppas att du nu har köpt en SSD hårddisk istället!?

    • Hmm köpte en sån disk på 160 GB för ca. 300 SEK för några månader sedan (en Samsung). OK inte världens megautrymme kanske men mycket disk för pengarna får man ändå lov att säga. Fördelarna gentemot vanliga hårddiskar är uppenbar, inga rörliga delar = robustare. Nackdelen sägs vara att SSD-diskarna med nuvarande teknik förväntas ha något kortare livslängd än motsvarande konventionella hårddiskar. Men denna nackdel lär bara vara ett tekniskt problem som med tiden kommer att lösas, för med noll rörliga delar så finns onekligen potentialen att på sikt få till oerhört tåliga och långlivade hårddiskar. Den konventionella hårddisken kommer att gå samma öde till mötes som den gamla disketten. Framtiden tillhör Flash-minnen av olika slag.

     OK helt off-topic var det här, men vad gäller ”huvudämnet” finns inte så mycket mer att säga än att det självklart är en tragedi att få hunden vargriven, men å andra sidan ska ingen hund vara lös i skog och mark under den här tiden. Om hundägaren sedan är jägare eller ej är fullständigt egalt. Jag är heller inte det minsta förvånad över att vargen var framme och norpade hunden alldeles i närheten av ”matte”. Vargar brukar hålla ett visst säkerhetsavstånd till människor men de är oftast inte räddare än att de mycket väl kan nappa åt sig ett husdjur på 20-30 meters avstånd från folk.

     Nästa hund jag skaffar – om det nu blir någon mer när den nuvarande går ur tiden – blir nog en pyrenéerhund alternativt en italiensk maremma. Då vet jag iaf att ingen ensam varg rår på den och att jag vågar låta den gå för sig själv under höstens och vinterns skogsturer.

 2. Oavsett den här historien, men med fler vargar och färre hundar så blir det mindre skit på gångbanor och cykelvägar.

   • Ligger Kanada i Norden ??

    Samma forskare hävda att kvinnan i Bergshamra gjorde rätt när hon viftade med armarna och skrek, den dagen vargarna lär sig att skrik och armviftande är inget att vara rädd för, då kommer forskaren ha fel igen.

    Höj nivån lite Christer!

    • Jo men man kan ju ta av sig de färgade glasögonen och se allt nyktert. Vad ska du göra med älgarna då? Utrota dem? De dödar årligen ett antal bilister, för att inte tala om getingar som någon tog upp här. Är du rädd för vargar och spindlar så är det ett problem, men det är knappast speciellt adekvat.

 3. Folk provocerar ju vargarna. Folk får skylla sig själva om de inte är mer rädda om sina hundar.

 4. ”CHOCKEN: JOURNALIST MED BIOLOGI-EXAMEN LOKALISERAD I VÄRNAMO”, det vore onekligen en omskakande nyhet det…

 5. Tycker det borde råda hundförbud, eller åtminstone ges böter för de som inte har sina hundar kopplade. Det är betydligt fler som kommit till skada pga de ”snälla” hundarna och deras ”skötsamma” ägare än pga vargarna.

 6. I Rapport 18.00 sa man att Hunden hade varit ca 80 meter från ägaren vid tillfället. För övrigt har inte vargen några särskilda ”regler” för ras eller om det är en snäll hund eller om det råkar vara en hund under tex jakt :)

  • Sant, och det är väl knappast speciellt mycket att säga om. Vargar vet inte ens att det finns nåt som heter ”hund”.. :-P