Örnskådning Live


Ett av de radioprogram som jag regelmässigt följer är P1:s Naturmorgon. Idag handlade det bland annat om Korp, men jag tänkte föra vidare ett av programmets tips om örnskådning.

I Store Mosse Nationalpark har man nämligen en matningsstation för både Kungs- och Havsörn. Bilden här till höger är från den webbkameran. När jag tittade nu på morgonen satt det en hel mängd korpar och försåg sig med diverse godis, det var säkerligen 50-60 i samma bild, och så plötsligt fanns det inte en enda korp. Snabbaste uppdateringen är en bild i sekunden så bara någon sekund efter detta så landade en örn.

Tyvärr hade jag inte sinnesnärvaro nog för att trycka på Print Screen så jag fick ta en gammal bild. Örnen flög nämligen omedelbart iväg och korparna kom tillbaka. Men jag tyckte att det var så skojigt så jag bara måste tipsa andra om den här sortens fågelskådning. Man behöver ju inte ens ta av sig pyjamasen för att bli fågel-
skådare, något som kan passa bra när det är nästan nio grader kallt ute som här i Haninge.

Andra om , , , , , , ,

[tags]Store Mosse Nationalpark, Örnskådning, Korp, Naturmorgon, Webbkamera, Fåglar, Fågelskådning, Natur[/tags]

Store Mosse Nationalpark, Webbkamera

Uppdatering 09.14: Om du inte får upp bilden så beror det antagligen på hög trafik. Testa då igen om en stund…


Ett svar till “Örnskådning Live”

  1. Annars kan man ta sig ut till en örnåtel! Det är oerhört mysigt att treva sig till gömslet innan det gryr för att plocka fram termosåmackor. Har men tur kommer örn, men det är korpen som är den riktiga showmannen (eller kvinnan om du hellre vill) Korpen spexar hej vilt, jag såg en korp som satt högt i ett träd med en pinne i näbben som den lät falla. Sen dök den efter och fångade den en dm från marken!