Nu jädrans kommer våren..


Jag såg och hörde på TV-meteorologens rapport i morse, han såg så nöjd ut att det måste vara sant. I morgon ska det bli mellan tio och femton grader varmt och solen kommer stå som spön i backen, om nu sol kan stå som spö.

I söndags gick jag med bara skjortan under jackan, igår var tröjan tillbaka, dessutom vanlig mössa och kapuschong, orsaken var den envisa blåsten. Jag var in till Fjollträsk i ett ärende på förmiddagen, det överraskade mig stort att det var snöstorm mellan Farsta strand och Älvsjö, men på hemvägen en knapp timme senare så var snön bortsmält. Men jag vet inte, jag påverkas känslomässigt av vädret, jag tål helt enkelt inte vare sig snö eller kyla just nu. Jag vill ha värme och fågelkvitter, och får jag inte det så blir jag grinig.

Risken är att även omgivningen märker att gubben blir sur på grund av vädret, en person skrev en kommentar igår på bloggen och jag tänkte – men vaffa… och klickade på papperskorg. Jag besinnade mig senare, men det tog minst trettio sekunder. Men skriver man att moderaterna för en vettig ekonomisk politik så svartnar det framför mina ögon, det är då ett som är säkert. Om det dessutom snöar så får jag lust att öppna fönstret och skrika åt snö-
flingorna. Och bilden ja, den är busfärsk..

it Andra om: , , , , , svt sr1 ab dn svd


Ett svar till “Nu jädrans kommer våren..”

  1. Tur att det inte blev en riktig vinter i år för vi fick ny snöröjare som var helt dum i huvudet? Vi byter till nästa år.

    Jag är redan i gång med våraktiviteter och har redan målat utomhus och rensat upp bland buskar och träd.