Nu blåser det igen, och igen, och igen…


Lyckligtvis förefaller det som om foliehattar och klimatförnekare tycks ha gett upp, kanske har de blåst bort. Ena dagen så har vi över 12° grader Celsius i Västerhaninge som i förrgår, och andra dagen så flaggar SMHI för nya stormar, men den här är såvitt jag vet namnlös.

SvD: ”Hårda vindar gjorde att Uddevallabron stängdes av för tung trafik på morgonen. SMHI har utfärdat en klass 2-varning i delar av Västra Götalands län. Över tusen hushåll i Västra Götaland och Skåne är utan el.

Varningen gäller stormbyar på uppemot 28 meter per sekund vid norra västkusten. Klass 1-varning gäller resten av södra Sverige upp till och med Östergötland. Även här är det vindarna som SMHI varnar för.

– Det är mycket blåsigt och vindstyrkor som når upp till 25 meter per sekund. Det är storm, men inte orkan, säger Martin Hedberg, meteorolog på Klart.se.”

Men att den är namnlös betyder inte att den är harmlös, nere vid Bohuskusten så kan nog en eller annan pensionär blåsa bort för gott misstänker jag. Och någon fisketur till havs lär det inte bli idag i alla fall. Möjligen ska jag själv knalla ut i vinden för att se om jag kan ta någon bild som kan användas för att illustrera blåsvädret, fast egentligen borde jag hålla mig inomhus och i stället värma på lite glögg. Och det är långt ifrån säkert att vi på ostkusten kommer att få känning av några stormbyar, men hoppet är ju det sista som överger en har man ju hört..

it Andra om: , , , , , , svt sr1 svd1 ab ex gp dn1


5 svar till “Nu blåser det igen, och igen, och igen…”

 1. Se det från den ljusa sidan. Noterade på annandagen att Dagmar hade orsakat bilkö till byggvaruhuset. Extremväder är således en underbar affärsmöjlighet och såna är ju bra har jag hört, de skapar tillväxt och det är också bra har jag hört. :)

  Därför vår regering gör allt för att öka förekomsten gissar jag.

  • Jaha, så du menar att när rajraj och kompani misslyckats med arbetslinjen så försöker man sig på att mixtra med vädret i stället?! Värkar ju som om de lyckas lika bra med väderet som med människorna…

   • Nej, det är lite längre resonemang än så. De har lyckats öka utsläppen av växthusgaser och växthuseffekten sägs ju ge extremväder. Så jag skämtar lite om att växthuseffekten är deras arbetsmarknadspolitik, men vi vet alla att denna regering inte är så långsiktig i sitt tänkande, det är bara en lycklig(?) slump. :)

    • Jodå, jag förstod det nog så oxo. Lixom jag pekade på mixtrandet med vädret. Slumpen är ju symptomatisk för nämnda ledning och att flera projekt på detta sätt skulle sammanfalla är säkert som du säger en slump:-)

 2. Ack ja, det kom några vindpustar natten som gick,inget att skriva hem om.
  Nu har det varit lite oväntat byigt i ett par timmar och blåsten är inte ens namngiven!

  Hindrade inte mig från att åka ut och handla lite i förmiddags….ja ja.

  I Götet då.

  (Att dom få kvarvarande räk/hafskräftetrålarna inte kommer ut bekymrar mig inte alls).