Less på Skitväder?

Det kan vara riktigt mysbart med fulväder i några timmar, men ju längre det fortsätter desto mindre skojigt är det. Än så länge har jag inte läst om några dödsolyckor, men väglaget borde rimligen skörda offer, om inte annat så ger det bärgarna och bilplåtslagarna arbete.

Igår skrev jag att jag skulle bunkra, och det gjorde jag också. Turligt nog eftersom vädret inte ser ut att avta, bilden här visar hur SMHI tänker sig de närmaste dygnen, enligt väder-
spådomarna så ska det snöa här i Handen ända till fredag vid lunch. Jag som hade för mig att det bara var tisdag idag. Nu har man dessutom utvidgat varningarna över land till att även innefatta Fjollträsk med omgivningar, men fortsätter snöandet i den här omfattningen kommer väl varningarna att öka från Klass 1 till Klass 2 inom ett par timmar.

Det är lätt att konstatera att folk inte gärna ger sig ut om de inte har ett tvingande ärende. Snön på gångbanan visar att det endast är en (1) person som dristat sig att gå på den under den senaste halvtimmen. Och ska det snöa här till på fredag som SMHI tror så lär det bli rätt så mycket snö. På radio sades det att man väntade en halvmeter söderöver någonstans, och säga vad man vill, men det är mycket för att vara i november.

Fast jag vet inte om jag ska klaga, själv sitter jag med Little Big Man av Thomas Berger. Jag har bara kommit sextio sidor in i boken så jag har underhållning så det räcker i alla fall detta dygn.

it , , , , , , , , ab1 ex123 svd dn12 svt12 3

  10 comments for “Less på Skitväder?

 1. Ken
  23 november, 2010 at 14:22

  Ju mer snö det kommer och ju längre det håller på, ju skojigare är det. :-)
  Jo det blir nog den häftigaste vintern på 1000 år.

 2. 23 november, 2010 at 14:39

  Ring mig när du avverkat lite skog med SL-bussen så kommer jag och plåtar… :-/

  • Ken
   23 november, 2010 at 17:27

   Nej, jag är en naturvän och håller mig på vägen med bussen.

 3. stigman
  23 november, 2010 at 19:43

  härligt att i snödrevet kärra ut en kubikmeter gruskross till en behövande kvinna på en ö i torö-arkipelagen
  efteråt stärkte vi oss på körunda konferenshotell med ett stort glas mjölk,soppa, fisk och köttbuffe till personalpris

  • 23 november, 2010 at 20:00

   En Ö utanför Torö?

   Den första som man passerar på väg till Öja?

   • stigman
    23 november, 2010 at 20:52

    500 m efter svärdsö hembygdsgård en grusväg österut till Pplats och smal träbro under renovering till Bergholmen, sedan 450 meter söderut
    det finns en geocach i den gamla stenladan

 4. Martin Forsman
  23 november, 2010 at 20:36

  Ja det här vädret är verkligen skit. Blask & snö från morgon till kväll är inget jag gillar i o m att jag arbetar utomhus.

 5. Joakim
  24 november, 2010 at 00:03

  Märkligt att höra om ”SNÖ-INFERNOT” på nyheterna med närmast skrämda väderflickor när det snöar lite i södra sverige, när samma saker pågår här i norrland så ”blir det under morgondagen lite snö i norr!” & sedan raskt vidare till reklam. Om det blir en handhög driva vid godsen i sörmland så gissar jag att regeringen snabbt skjuter till några millar till omedelbar snöröjning, då läget antagligen skulle anses ”prekärt” eller liknande löjlig formulering. Snö skulle antagligen skopas upp med helikoptrar eller smältas med luftballongsblåslågor innan den ens hunnit ta mark! Konstigt att inte fortlöpande direktrapportering sker dygnet runt, skakande ögonvittnesrapporter från någon skånsk gräsmatta ”…som nattfrosten slagit klorna i!!”

  • 24 november, 2010 at 01:38

   Man får inte överdriva för mycket, det gjorde ju just.

   • Joakim
    24 november, 2010 at 12:34

    Vet inte om det var så stora överdrifter, ojandet fortsätter ju skrivet med versaler idag i media, man får intrycket av att DET RIKTIGA SVERIGE (de södra delarna) nu drabbats av lite snö & vind, LANDETS EGENTLIGA BEFOLKNING får först nu smaka på kung bore & det verkar man ha dålig fysisk (& psykiskt) beredskap för. Man verkar inte förstå att fruset vatten faller från himlen vid en viss tid varje år, det verkar vara lika chockerande varje gång det händer igen…

Comments are closed.