Kråkor leker med döden – Video


Kråkor och skator är utomordentligt retsamma djur, särskilt illa till ligger katter, fast det är något som är förenat med vissa risker. Men somliga verkar helt negligera de faror det kan innebära att dra en katt i svansen, men det är klart, katter som håller på att bråka om vem reviret tillhör kanske är ofarliga?

Tack för tipset Marwan!

it , , , , , , , , , gp ex


9 svar till “Kråkor leker med döden – Video”

 1. Större fara att inte dra katten i svansen! Så där agerar jåglarna när de vill distrahera en katt så att den inte tar boet som finns gömt i närheten. De går två och två med den ena som attackerar bakifrån. Allt för att skydda sina små. Ganska gulligt!

 2. Det jag undrade över är om kråkorna kan skilja mellan lek och fight , De lyckades i alla fall köra bort bägge katterna

  • Nejdå, de körde inte bort katterna, de var så upptagna med varandra att de fortsatte att slåss på ngt annat ställe bara.

 3. Sett den tidigare.

  Katter gillar dom inte,dom är lite för stora.
  Såvitt jag sett har många fåglar liknande mekanismer för att försvara sig.

  Mina lokala trastar,tror jag det var, blev dykande Stukas (störtbombare) som sket på oss när vi närmade oss boträden.

  Sopsäck över huvudet var botet,men dom anföll ändå….och sicket jäkla liv det var. (Kraxande).

  Ja ja

 4. Jag har sett ett pack av skator döda en katt, det var otäckt värre, det började liknande som den här video men när katten blev skadad så blev det mycket mer intensivt och katten var död på 1-2 minuter. Jag hade ingen chans att ingripa.

  1 skata eller kråka kan en katt lätt rå på men en liten flock kan rent av vara farliga för dem.

  • Låter osannolikt i mina öron. Min gamla katt tog en kråka en gång, men barnen rädda de den. Gud vad kråkan skrek, eller kraxade då.