Joshua Slocums efterföljare

Jag har skrivit ett antal gånger om Joshua Slocum, den man som var den första att segla ensam runt vår planet i slutet av 1800-talet.

Under sin resa skrev han regelbundna rapporter till en tidning, berättelser som senare gavs ut i bokform. Efter den resan tillbringade han återigen sin tid i USA men det dröjde inte länge innan han lossade förtöjningarna på sin Spray, som båten hette. Jag har läst denna bok över tjugo gånger och kommer att fortsätta att läsa den minst en gång varje år. Och nej, det är inget litterärt mästerverk men det är en fullständigt unik berättelse.

Den heter Ensam seglare jorden runt i svensk översättning, jag tror att den finns på nätet. Orsaken till denna bloggblän-
kare är att jag hittade inslaget till höger på SVT:s webbplats. Det är sevärt. Det handlar också lite om den pågående klimat-
förändringen.

Joshua Slocum hördes aldrig av igen efter att han startat sin andra världsomsegling.

it , , , , , , , , ,

  4 comments for “Joshua Slocums efterföljare

 1. 17 augusti, 2010 at 14:30

  Finns en bok som handlar om segling som är en av mina absoluta favoriter, och det är ”En otrolig seglats”, av Tristan Jones. Boken är skriven med glimten i ögat och sättet som han tar sig igenom sina strapatser är beskrivna på ett härligt sätt.

  • 17 augusti, 2010 at 14:31

   Ja den är bra!

 2. Marcin
  17 augusti, 2010 at 20:10

  Finns det ett ädlare sätt än att sluta ute bland vågorna och djupet?
  Idag skickade jag iväg min Ros-Marina till Italien.
  Det värker i hjärtat.

 3. 18 augusti, 2010 at 22:51

  Måste definitivt kollas upp. Låter lika bra som Walden.

Comments are closed.