Jinge.se har fått svamp!


Jag valde mellan två andra rubriker, ”Jinge.se har fått en sponsor”, eller ”Allah är god, Kantareller också”. Efter en stunds funderande så valde jag den nuvarande, bäst till låg annars den med Allah, men den som försett mig med en stoor låda torkade kantareller verkar bara måttligt förtjust i Allah.

Sponsorn är palestinier, en av dem som tvingats ge upp sitt hemland på grund av ockupationen. Här i Sverige är det svampplockning som gäller på fritiden. Så nu sponsras således bloggen med kantareller, världens godaste svamp. För ordningens skull ska jag berätta att detta var både första och sista gången jag tar emot en sådan gåva. Orsaken är förstås att någon politisk meningsmotståndare kanske skulle få för sig att skänka mig en låda till, då uppblandad med t.ex. flugsvamp. Blandar man i småskuren torkad flugsvamp bland kantarellerna så kan det säkert slinka ner det också om jag hålls ovetande.

För övrigt har jag redan smakat på kantarellerna, dels vid lunchen och nyss på en limpmacka, då lätt gräddstuvade. Det är så gott så att man blir lyrisk.

i , , , , , , , , t


8 svar till “Jinge.se har fått svamp!”

  1. Det absolut bästa tillbehöret till grillat. Ja till rätt mycket faktiskt. Gud är i sanning givmild. ;)

  2. MUMS säger jag bara. Kantareller är bland det godaste jag vet, alla kategorier.

  3. Torkade trattkantareller är verkligen bra till t.ex. älgstek men i de flesta sammanhang tycker jag nog att de gula är godare. Torka inte gula eftersom de då blir beska och ganska kass. Gula ska förvällas och frysas in om man vill ha på lager. Torkade trattisar bör väckas i vatten som sedan slås bort innan tillredning.

  4. Jag skulle fråga om någon vet hur länge kan man ha kantareller i frysboxen , ett år eller mer ?