Jag går och fiskar


Per Gessle är en 53-årig man som anstränger sig oerhört för att låta som en fjortonåring när han sjunger och skriver sina hitlåtar. Jag kan tycka att det är lite märkligt, han är redan mångmiljonär flera gånger om, han skulle lätt kunna sjunga som en vuxen men det vägrar han att göra.

Men visst, många av hans trallvänliga melodier går att gnola med i ändå. Jag gjorde det själv nyss när en av mina bloggbekanta sände mig en länk till Youtube och låten ”Jag går och fiskar” som är en av de melodier som fungerar utmärkt att tralla med till.

”Människor på rad i kö
Äta, jobba, sova, dö
Jag går och fiskar
Och tar en tyst minut
Åker ut, ut och fiskar”

Det ska bli något varmare i veckan, och då ska jag ge mig ut och fiska. Men jag ger mig inte på laxar som den på bilden, nej jag tänker fånga kattmat till min lilla kattsambo som jag visat bilder på många gånger. Jag inser att jag med det uppfyller vissa stereotypa förväntningar. Pensionär med grått helskägg med ett metspö, för att fånga abborre till
– katten. Ptja, det är väl nåt jag får leva med antar jag..

it Andra om: , , , , , , , ab dn svd


4 svar till “Jag går och fiskar”

 1. Det är inte många som törs vara åldersadekvata i vår hysteriskt ungdomsfixerade tid. Gessle är i gott sällskap, stackarn!

  Det låter som om du kommer att bli ett pittoreskt inslag i gatubilden med ditt skägg och ditt (troll)spö. En vis man eller envis man. Både och?

  Tack förresten att du förgyller dina läsares tid med både ditten och datten! Det är intressant att ”lära känna” människan bakom politiken, också.

 2. Jag ser inget fel. I så fall var det väl fel av Astrid Lindgren också att skriva barnböcker fast hon var så gammal ?

  • Talar du till mig?

   Du kanske menar att Gessle försöker låta som en fjortonåring? Mja, det är ju en sorts försäljning/marknadsföring som uppenbarligen går hem..