Jag är så avundsjuk!

Jag blir sur varje gång ett oväder är på väg in över Sverige, avundsjuk på dem som får vara med om det. Vi i Stockholm får aldrig hålla i hatten på samma sätt som bohuslänningar, smålänningar och skåningar.

Nu drar det ihop sig igen och SMHI (bilden) går ut med varningar klass II för södra delarna av landet. Mitt län är dessvärre grönt, något som gäller även i bokstavlig bemärkelse. En till dag med solsken så kan man sannolikt hitta tussilago i södersluttningarna. Och då är datumet faktiskt 18 januari, man tror inte att det är sant.

Egentligen borde jag sätta mig på ett X2000 och dra iväg ner till Göteborg. Jag skulle tro att det går att leta fram en stuga eller ett rum att hyra även om man bara tänkt stanna ett dygn. Det tänker jag förbereda inför nästa busväder faktiskt. Det kanske till och med finns ett hotell, eller i vart fall ett vandrarhem någonstans längst ut i den bohuslänska skärgården?

SvD AB1 SMHI SvD2 DN HD1 SydSv1

Andra om , , , , , , , , , ,

[tags]Väder, Busväder, Fulväder, Kuling, Storm, SMHI, Bohuslän, Småland, Skåne, Växthuseffekten, Klimat[/tags]

  48 comments for “Jag är så avundsjuk!

 1. Leo
  18 januari, 2008 at 08:44

  Enligt sjörapporten ser det ut att bli rätt ”bra” på ostkusten också, neråt nynäs, stendörren och söderut:

  http://www.smhi.se/weather/sjovader/prognos.htm

 2. Seppo
  18 januari, 2008 at 08:48

  Här uppe i norrlan har vi aldrig nå oväder. Faan va orättvists. De’ enda som händer här är att bensinpriserna stiger. TRIST!

 3. 18 januari, 2008 at 09:07

  Du är så välkommen till Småland. Vi höll på att stryka med under Gudrun och efter att ah räddat oss och några till in i ett församlingshem som vi hade nyckel till så kunde vi inte ta oss hem på ett dygn. Därefter var vi utan ström i 19 dygn. Telefonen kom igång efter en månad, då med kraftiga störningar. Mobiltelefonen gick att använda efter en vecka om man stog på en speciell fläck ute på gårdsplan och riktade telefonen åt rätt håll.

  Under per var vi strömlösa i en vecka och barnen fick allvarliga flashbacks från Gudrun så… varmt välkommen :)

 4. Carina
  18 januari, 2008 at 09:24

  Du är verkligen totalt respektlös! Ta du ett tåg ner om det är så vansinnigt spännande när det blåser, men håll det för dig själv!
  Gudrun och Per innebar katastrofer för många människor och du pratar om det som om det vore en spännande nöjestillställning.
  Många bönder förlorade mycket av sina tillgångar i stormarna och jag vet en mamma som förlorade sin 9-åriga son så ta och visa lite respekt!

 5. 18 januari, 2008 at 09:31

  Carina!

  Jag är så gärna respektlös så du anar inte. Om bonnläpparna inte försäkrar sin skog så får de skylla sig själva, det är inte meningen att vi andra ska stå för deras försäkringar.

  Det är GIVETVIS tråkigt om folk skadas eller tom dör om det är oväder som orsakar det.

  Men det är inte ”respektlöst” att gilla fulväder, att påstå det är allt bra korkat!

 6. Marcus R
  18 januari, 2008 at 09:32

  #4 Carina – Lite skärpning, texten nämner varken Gudrun eller Per. Ska man inte få tycka om lite blåst bara för att folk har råkat illa ut i storm?
  Folk dör av bilar varje dag – ska man inte få se motorsport som en spännande nöjestillställning då heller?

 7. Marcin
  18 januari, 2008 at 09:50

  .. du har en konstig böjjelse men det har vi nog alla på något sätt .. Du borde skaffa båt och ge dig ut på hav i storm, då skulle du få adrenalin som räckte för ett halvår framöver

 8. 18 januari, 2008 at 09:52

  Ja Marcus! Carina får GULT KORT och en inteckning i Åke Tråk-pokalen. Jag har mailat Anders Svensson som bor i Götet efter tips om vart jag ska ta vägen, förhoppningsvis kan jag dra ner till nästa storm.

 9. Magnus A
  18 januari, 2008 at 09:52

  Jag förstår, men inte vara avundsjuk! (Här ska surfas på havets vågor! hehe.) Det lockande är naturligtvis dramatiken.

  I Sverige är det ovanligt varmt, men i Saudiarabien och Annapolis är det ovanligt kallt. Detta syns t ex på denna NASA-bild

  http://farm3.static.flickr.com/2026/2199052161_372d76059b_o.jpg

  och i detta demonstrationståg i Annapolis

  http://weblogs.baltimoresun.com/news/local/bay_environment/blog/2008/01/global_warming_protest_snowed.html

  ;-)

  Ha’t i den mesigt ljumma skärgårdsbrisen…

  mvh, Magnus

 10. Leo
  18 januari, 2008 at 10:06

  även i Bagdad snöade det rejält för ngn dag sedan! http://www.almuhajer.se/se/?cat=1&op=sn&id=2028

 11. Sara G
  18 januari, 2008 at 10:41

  På Österlen lär vi få tjugo sekundmeter under natten, bäst att stänga fönstren och flytta undan saker på balkongen.
  Tveka inte, Jinge, flytta hit! Här blåser det ordentligt under minst fyra-fem månader om året och man lär sig danska genom att titta på dansk TV.
  Havet är iskallt, även under sommaren.

 12. OvädersÄlskare
  18 januari, 2008 at 11:01

  Det finns gott om stugor/rum/vandrarhem på öarna i Göteborgs skärgård, jag skulle rekomendera att du spanar in ett sånt ställe till nästa oväder. Nu tror jag inte du missar något större denna gången, om man läser aftonbladet och dylik media så skriver de STORM med stora bokstäver, men läser man sen texten så ser man att det igentligen handlar om stormbyar.. så välj ditt oväder med omsorg!

  btw: Välkommen till Sveriges framsida ;-p

 13. su
  18 januari, 2008 at 11:04

  jag känner precis likadant! jag har en underlig attraktion till stormväder som ingen annan har, men nu vet jag ialla fall att det finns en till i sverige! Varje gång ett stort oväder är på väg så hoppas jag att det skall komma hit, till stockholm. Men jag blir alltid besviken. En dröm är att åka på tornadsafari i tornadoalley…

 14. Mikael
  18 januari, 2008 at 11:11

  Tja,

  Ja jag kan verkligen rekommendera en tur till Göteborg! När Per var här var det strålande sol också, så man kunde stå ute i havsbandet och kolla på båtar som flöt omkring som korkar samtidigt som man fick lite saltstänk och solbränna.

  Fantastiskt att se naturen leva om lite.

  Dock, synd på alla skador…

 15. Nisse
  18 januari, 2008 at 11:40

  Det är lätt och sitta i Stockholm och inte förstå hur folk både psykiskt och ekonomiskt drabbas. Är själv inte skogsägare men har ett eget hus. Den första orkanen som drog förbi kändes ”häftig” då även jag bott i lägehet i Stockholm. När sen gudrun kom något år senare var det inte lika häftigt.
  Folk dör i orkanerna!
  Men du är välkommen ner och få ett träd eller tegelpanna i skall en. helst skulle jag vilja supa skallen av mej så jag slipper uppleva eländet.

 16. 18 januari, 2008 at 11:57

  Ditt sätt att resonera tyder på att du redan börjat Nisse!

 17. Marcus R
  18 januari, 2008 at 12:15

  #15 Nisse – Folk dör i värme under sommaren och kyla under vintern. Likförbaskat åker folk både på solsemster och vintersemester.
  Min chef tycker att om regn och jag har sagt till honom att han är lite knäpp men inte tycker jag att han skulle drunkna i en översvämning.
  Ditt resonemang är så dumt det kan bli.

 18. 18 januari, 2008 at 12:21

  Ja du Jinge.. du vet jag har en stuga på gården.. se http://www.reijo.se Bara att elda upp o gratis.. min yngsta med sambo använder den då de besöker oss… står till förfogande… för ALLA vänner o så..o nu jag tankat o köpt ny besnin för elaggregatet… hämtat gas till
  campingköket så vi slipper elda upp köksspisen o så vi slipper koka bort.. en sådan här varm dag… o laddat med batterier, ljus o slippat kedjan på motorsågen… o i em skall jag till systemet köpa en box vin o en Grappa… så hinner du hit.. är du välkommen.. lär börja blåsa runt 22 i kväll enligt senaste så…
  o här ligger skatelövsfjorden öppen o slätterna nu rena fram till mitt.. så nog kommer det blåsa här i natt…. om prognoserna stämmer..
  så som sagt.. du får gärna uppleva det här…… en grej.. de tyckte det var JÄTTEspännande min yngsta då de sist var på besök (numera 08:or) o strömmen gick mysigt… i ljusskenet o kaminen spraka.. så.. om inte nu så nästa gång… lär väl tyvärr inte dröja… ha det gott o håll tummarna för oss… det är rätt otäckt ändå då huset vill lyfta… o alla spöken tjuter… skönare i min båt i storm än här lovar jag

  den gamle…

 19. 18 januari, 2008 at 12:25

  Ja Marcus. Det verkar som om vissa utgår ifrån att folk som gillar busväder oxo gillar att skogarna välts och att taken blåser av. Det är helt obegripligt tycker jag. Man måste tydligen skriva en disclaimer typ Nej! jag vill INTE att någon ska få en tegelpanna i huvudet eller bli insnöad i flera veckor…

  Antagligen är dessa bråkstakar redan insnöade.. :-)

 20. KAS
  18 januari, 2008 at 13:50

  Jinge när hela huset fylls av sågspån från vinden, tegelpannor flyger som höstlöv och tallar tjocka som vattentunnor knäcks på mitten då förvandlas förundran till rädsla och man blir för ett kort ögonblick ett med naturen. Den känsla som infinner sig när tromben passerat efter 1-2 sekunder och man ser att alla ens kära lever den känslan är obeskrivlig.

  Tromben tangerade vårt tomt i hälsingland 1984 och känslorna efter den lever än. Om du vill uppleva blåsväder kan jag höra med släktingar på Orust …

  KAS

 21. Svennis
  18 januari, 2008 at 14:05

  LOL, tja Jinge, jag kan inte stå till tjänst med en stuga vid kusten men en mil inåt land i skogsmarken är det ännu mer spännande vill jag påstå…

  Har upplevt båda och efter den första fascinationen blir man snart trött på det eviga vinandet och bruset från vågorna…

  Bättre då att höra dom olycksbådande knakanden från träden i skogen, vilka håller denna gång? Vilka välter? Man kan ha roliga vadslagningslekar om det, samt om vilket sovrum som är säkrast att sova i, eller hur många takstolar som skulle knäckas om ett träd vill lägga sig över taket.

  Jag har laddat vattendunkarna och tagit in extra ved, för nu väntar strömlösheten igen.

  Köpt extra 2-taktsbensin till sågen, för imorgon eftermiddag är det säkert bara att knalla ut igen och rensa vägen från rotvältorna. Om inte annat får man stenhård styrketräning i något dygn samt mycket ved till nästa vinter.

  Jag gillar också stormar, dom har något obevekligt över sig som inte vi människor har någon makt över.

  Nackdelarna att leva igenom dom överväger dock helt klart.

  Men det är ju självvalt att bo på landet, bara att anpassa sig. Kom gärna ner till oss med muskelstyrka och såg, njut en stund av stormpisket i ansiktet. Sätt sedan igång och hjälp till och röj upp. Varje hand är välkommen.

 22. Pia
  18 januari, 2008 at 14:06

  Hej!

  Blir lite förvånad då jag hör att du vill ha storm.. Jag måste säga att det är inget jag ser fram i mot då man vet att man antagligen blir utan ström och telefon. Visst att komma ner en dag och pröva på det skulle väll kunna vara skoj. Men vi som måste leva med det mer än en dag och även rädslan för att en sak ska gå sönder, då menar jag att huset går sönder, eller ett träd välter och förstör något och även ovisheten när kommer vi att få tillbaka strömmen. Kommer vi att kunna rädda maten, har vi vatten så att det räcker ett tag med mera. Det finns så många små saker som man inte tänker på innan man sitter i situationen.

  Sedan ska du kanske vara glad att ni inte har så många ”stora” stormar i Stockholm för vem vet om ni skulle kunna klara av det. Jag menar inte nu att storstan inte skulle klara det utan bara det att har man aldrig haft några ”stora” stormar, så har man antagligen inte räknat med allt i sin planering.

  Sedan är det en väldig skillnad att sitta i en lägenhet och i ett hus när det stormar.
  Vill du värkligen känna på stormarna så ska du hitta en stuga som ligger en bit utanför stan med inte så många grannar så får du värkligen känna hur det är när det stormar.

  Lycka till med din första storm.

  /Pia

 23. Elli
  18 januari, 2008 at 14:23

  Jinge!

  ”Om bonnläpparna inte försäkrar sin skog så får de skylla sig själva, det är inte meningen att vi andra ska stå för deras försäkringar.”

  Att skogen blåser ner handlar inte bara om pengar och försäkringar. Det handlar om att man under kanske hela sitt liv byggt upp och vårdat någonting, som försvinner på bara några timmar….

 24. Bosse
  18 januari, 2008 at 14:35

  Du kan få bo i min stuga ute på Koster. Jag är avundsjuk på alla männsikor som får uppleva krig så ikväll åker jag till Irak för att få chansen att uppleva lite action. Förresten kanske ni Stockholmare får det värre nästa år. Jag ska nämligen också köpa mig en såndär SUV som är så otroligt populär i Sthlm. Bilen drar ca 1,5 l/mil på landsväg så ”Växthuseffekten – here we come!”. Enda skillnaden är att jag kommer köra med min bil på fruktansvärt dåliga vägar ute i skogen och inte runt Stureplan. Skål på er!

 25. siwan
  18 januari, 2008 at 14:37

  hahahahaha, sicken ide´duuu..ska nog ta å hyra ut stugan, lagom till Gudrun, Per eller när Skootisch stormen kommer…måste själv ut i stormen, då jag ska jobba – med risk för å vänta på spårvagnar som aldrig dyker upp – p.ga av el-fel… well,well – ska nog ta å försöka se det med dina romantiska ögon å bibehålla tålamodet, och starta 2 timmar innan jag börjar med å ta olika bussar här å där, så jag iaf kommer fram i tid – håll i hatten å dröm dig bort – det ska iaf jag göra =0) ha en riktigt go´helg . . p.s när vi blev ”insnöade -95, tror jag de va – då va det riktigt skoj å pölsa sig fram på mini-skidor för att köpa mjölk – som tyvärr inte fanns i butiken – då ingen leverantör kunde kom fram . . .men det var charmigt de me ;D)

 26. 18 januari, 2008 at 15:00

  Hahahaha… :-) :-)

  Varenda gång jag skriver att jag gillar busväder så bråkar folk på mig. Men BLÅS TILLBAKA VETTJA!!

  :-)

  Ni ska inte komma här och komma!

  Att folk gillar att ”naturen tar kommandot” ligger nog nedärvt i generna. Vi har inte alltid bott i centraluppvärmda bostäder med varmvatten och kylskåp, vi känner oss troligen åter förpassade till våra förfäders situation.

  Det tror jag är grunden till min och många andras fascination över busväder.

  Men gå nu ut ikväll och fyll lungorna rejält och blås tillbaka utav bara fanken. Det kanske inte påverkar vinden, men det tar garanterat bort det sura humöret… :-)

 27. Leo
  18 januari, 2008 at 15:15

  om man tror på ngn av ökenreligionerna som har olika varianter på att man får olika straff för sina synder börjar man ju snart undra vad dom har för sig för jävelskap nere på västkusten och inåt götalands skogarna.. hela tiden och gång på gång! för att inte tala om skåne och skåningarna som nästan håller på att blåsa i havet gång på gång..
  Är det ngn som har hört nåt?

 28. 18 januari, 2008 at 15:33

  Jäklar! Jag skrev en lång kommentar om att jag också gillar när vädret drämmer till med storsläggan. Trots att jag bor i Småland…. trots att jag har skog (inte så stor, men ändock)…. trots att jag var strömlös…. särskilt under Gudruns framfart.

  Jag tyckte jag ramlade längst ner på Mashlows behovspyramid, där Diorskor och platt-TV blev rätt oväsentliga. En gó känsla där jag kände mig lite ”back to basic”.

  Fast alla kan ju inte tycka som jag…. eller som du.

 29. 18 januari, 2008 at 16:30

  I helgen har vänsterpartiet kommun- och landstingsdagar i Nässjö. Ser inte fram emot oväder. Hoppas på ett riktigt stadigt konferenscenter och el hela helgen. Fick mitt av storm när jag som litet barn i Borås upplevde stormen -69.

 30. Fredrik
  18 januari, 2008 at 16:36

  Kommentarsreglerna! / Jinge

 31. Fredrik
  18 januari, 2008 at 17:26

  Hursomhelst, en av mina arbetskamraters son dog tack vare Gudrun. Min pappa förlorade stora delar av sin skog som han jobbat med de senaste 30 åren. Fick ju försäkringspengar men som Elli skrev ovan:

  ”Att skogen blåser ner handlar inte bara om pengar och försäkringar. Det handlar om att man under kanske hela sitt liv byggt upp och vårdat någonting, som försvinner på bara några timmar….”

  Dessutom gillar jag inte uttrycket ”bonnläppar”. Seriöst, vad skulle du käka om det inte vore för ”bonnläppar”? Asfalt?

  Läste igenom kommentarerna precis, mitt första inlägg skrevs väl mest i ren ilska utan att se vad du svarat övriga personer. Förstår att det kanske kan verka kul med vind och djävulskap… men det är det inte.

  Ha en fortsatt bra kväll.

  Med någorlunda vänliga hälsningar, Fredrik.

 32. 18 januari, 2008 at 17:34

  Att skogen blåser ner rår ingen annan för än blåsten. Möjligen skulle mindre skog vält om han hade valt blandskog, det säger skogsvårdare iaf.

  Att folk dör till följd av vädret är givetvis tragiskt, men tyvärr så dör det hundratals eller tusentals runt planeten till följd av olika naturkatastrofer. Det är precis lika sorgligt för ALLA anhöriga, vänner och bekanta.

  Jag har viss förståelse för att skogsbönder ogillar stormar, men ett mynt har två sidor. Sedan kallar jag aldrig landsbygdsbor för bonnläppar, men kommer det puckade kommentarer så kan det vara svårt att låta bli, men det är inte på allvar.

  Ja, det är SKITKUL med storm. Takplåtar får gärna fara och flyga, men ingen av kvinna född vill att dessa takplåtar ska hamna i huvudet på folk, inte jag heller.

 33. Fredrik
  18 januari, 2008 at 17:53

  Jag menar ju stormen Gudrun men det förstod du säkert. Antagligen jag som misstolkar ditt svar lite.

  Blandskogen klarade sig fint. Men den är någorlunda nyplanterad om jag inte minns fel. De som drabbades värst var ju de som enbart hade en sort. Antar att det är först på senare år som folk kommit på att det är bra med lite blandning. Inte så insatt i det där.

  Naturkatastrofer är ju inte kul nä. Det är ju just grejen att det hänt såpass nära som gör att jag blev upprörd över att du gillar stormar. Eller snarare att du verkar gilla en såpass extrem storm som det sägs bli.

  Kände på mig att du inte menade allvar angående bonnläppar. Det är lugnt.

  Takplåtarna får gärna ligga kvar på taket då det känns som ett ganska onödigt jobb att lägga dit nya. Dyrt är det med.

  Nu ska jag lämna din blogg ifred, det är ju trots allt ingen chatt det här.

 34. 18 januari, 2008 at 17:58

  Uppdatering 17.59: Från allra första början hävdade SMHI att stormen skulle drabba Bohuskusten på lördag. Men nu har man gått upp i varningsnivå och klassar varningen som en 2:a även här i inlandet i Stockholms län. PÅ varningskartan talar man om byar på upp till 21 m/s. Men det skojigaste är att man hävdar att Haninge ska ha en genomsnittsvind på 11 m/s nu i natt, d.v.s. natten mot lördagsmorgonen. Det betyder antagligen att prognoserna är delvis omkastade och att busvädret kommer tidigare än vad man först förutsåg. Det bådar givetvis gott… :-)

 35. Mikael
  18 januari, 2008 at 18:05

  Kan bara beklaga att du bor i Stockholm.

  Inatt tar jag och polaren kameran med oss och skall ut på stormjakt.

  Vädrets makter är härliga när de visar sina krafter….
  Vi skall ut till kusten och även ta en sväng upp på Göteborgs utsiktspunkt Ramberget där jag tidigare sett tre Tromber samtidigt bjuda på en dans.

  Maila mig vid nästa storm så är du varmt välkommen ner och hänga på vår årliga stormrunda.

  Mvh
  Mikael

 36. Christer W
  18 januari, 2008 at 18:32

  Fortfarande tycker jag att du ska besöka grenen, Skagen om du gillar blåsväder. Eller varför inte sträckan Hanstholm – Klitmöller, det är öppet vatten ända till england.
  P.S. det är bra vågor att vindsurfa på, ta på yllebyxorna

 37. el persson
  18 januari, 2008 at 18:33

  Skulle oxå tyckt att det varit skönt att få gå ut och njuta av stormen eller vad det nu blir. Men så blir det inte. Ska som vanligt ut med min cykel och dela tidningar i Tensta-Rinkeby.
  Möjligen att vinden försöker hjälpa till med att dela tidningarna om den kommer hit. Det gillar inte abonnenterna. Om tidningarna blir för delade menar jag.

 38. 18 januari, 2008 at 18:47

  Jinge, här blåser det också 70 km/hr eller 19.4 m/sec. Väderbyrån kallar det inte storm. Vi fick strömavbrott i nättras vilket medförde alarmklockan väckte inte mig i morse. :-)

  Vill du ha extremt väder, flytta hit.
  På 80-talet förlorade jag samtliga trän på min frontyard på grund av vad jag misstänker en tornado under ett åskväder.

  1998 hade vi den berömda Ice Storm under 4-5 dagar som lade en is över 10 cm tjock på allt, förstörde miljontals trän och fällde de flesta eltransmission torn i provincen, då de bucklade av tyngden av isen. Många områden var utan el i över 30 dagar, mitt i vintern…Googla på CBC+Ice Storm+1998..

  Ett par sommrar sen, var jag ute i min sons backyard med min son, då en fruktansvärt thunderstorm drog helt plötsligt in, den var så våldsam att vi tog skydd i huset, och till vår förskräckelse såg vi hur stormen tog ner hela planket som omgärdade hans backyard…Aluminum siding på ena sidan av huset togs också ner av stormen…

  Ca. tio år sen satt jag fast i Halifax på ett hotell utan el under en orkan som först slog till i Florida och fortsatte längs östkusten upp mot Canada, med förödande resultat på trän och hustak. Har glömt namnet på orkanen, men det var en berömd en…

  Den senaste deluge (regnstorm) vi hade var 2005 då 50mm föll på en eller två timmar. Storm drains hinner inte med så vägar och hiways blir översvämmade, och trafiken stoppar…

  Den värsta jag minns var i July på 80-talet då 100 mm föll i timmen. Decarie expressway som är nergrävd fylldes med 5 meter av vatten och motorister fick räddas med helikopters och båtar…Folk drunknade…Parkerings platsen där jag jobbade låg under 30-40 cm av vatten…
  Denna link visar hur den är nergrävd:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Quebec_Autoroute_15
  Vansinnigt kan det tänkas att bygga så…

  Jag har stor respekt för naturens våldsamheter och föredrar att inte befinna mig i centrum.
  De värst är de tornados som ibland slår till även här i södra Canada…

 39. Marcus R
  18 januari, 2008 at 19:05

  Att tycka om blåsigt väder är tydligen känsligare än ifall Alliansen säljer ut sjukvården eller nåt…

 40. Linda Karlsson
  18 januari, 2008 at 19:28

  ”bonnläpparna” föräkrar men får inte ersättning för alla år de tagit hand om skog och natur, för att inte tala om allt arbete som blir efter, tyvärr inte bara att skaka på sej och säja att det va det…det finns både vandrarhem, campingar och hotell mmm söder över så välkommen till västra götaland

 41. Anders
  19 januari, 2008 at 00:19

  På tal om bonnläppar… :-) Jinge menade inte vad han skrev, men moderaten Anna Kinberg menade exakt just det när hon hävdade att Stockholmare är smartare än lantisar… Den stormen blåser lite än, hon var på tal som minister… :-)

 42. Kerstin
  19 januari, 2008 at 01:47

  Kommentarsreglerna! / Jinge

 43. 19 januari, 2008 at 01:49

  Mindre skog skulle vält om man hade valt blandskog? Javisst, men allra minst skog skulle vält om man valt bara lövskog, eller hur?

 44. Anders BC
  19 januari, 2008 at 02:06

  Jag upphör aldrig att förvånas över hur jävla imbecilla en del människor kan vara. Hur fan kan en vuxen person tolka din bloggning som att du tycker att det är bra att folk dör? Jag fattar inte varför du släpper fram sådan skit Jinge, du brukar ju ta bort skräp?

 45. 19 januari, 2008 at 02:16

  Nej Anders, det övergår mitt förstånd oxo.

 46. Christer Adel
  19 januari, 2008 at 02:38

  Jag håller med att det kan vara jävligt ibland va med om jordbävning i Osaka1974, sfc. 1984 ice stor in odessa 1976 and so on heat wawe in us 19880 vulcano bagio citty filiphines bombing of beiryt 1967 was in Khorumshar hade villa där 1978 when the war started, so what nu bor jag på svanska västkusten o får en storm till. Håll i hatten

 47. 19 januari, 2008 at 11:14

  Tjenna Jinge. Göteborg var det väldigt blåsigt och regnigt på kvällen. Det var inte särskilt uppiggande. Jag tycker iallafall inte att det är så himla kul att vara ute i sådant rått väder speciellt när den kalla vinden spelar fritt mellan husknutarana med sin kalla vind.

 48. 20 januari, 2008 at 04:55

  Slutresultat:

  # Ja (68%)
  # Nej (21%)
  # Ganska (11%)

Comments are closed.