Flygförbud på Ostkusten i nattNu hörde jag att det ska komma ett askmoln ovanför ostkusten i natt, något som innebär att all flygtrafik ställs in. Det betyder troligen att de som bor vid Arlanda och Bromma får ett tyst och skönt uppvaknande i morgon, otur för dem att det inte är helg.

Förra gången det var flygförbud så blev det påtagligt tystare även här ute i Haninge. Vi drabbas nämligen av surret från plan som ska landa på Bromma, och även om de passerar tämligen högt så låter det en hel del i alla fall. Att ha en flygplats som Bromma så nära staden är en stor miss i planeringen, det är synd om dem som bor nära flygplatsen. Dessutom finns alltid risken att en fulltankad jet går i backen, mitt i Stockholm. När de startar österut så flyger de nämligen över Kungsholmen och Söder.

Det är en helt onödig olycksrisk som inte skulle behöva förekomma alls om de flyttade lokalflygplatsen ett par mil från Stockholm Centrum. Men nu blir det lugnt, och det är alltid något. Det bästa som skulle kunna hända vore förstås västliga vindar i ett par veckor, både människor och djur skulle säkert glädjas, och jag undrar om inte skog och mark skulle berikas av några hekto vulkanaska också?

Jag minns inte hur många krascher det har varit vid start och landning på Bromma, men på rak arm kan jag minnas minst tre-fyra. Vid något tillfälle så dog en massa människor, men det planet störtade på en parkeringsplats bara en bit från ett daghem. Det var länge sedan, men för något år sedan var det ett privatplan som gick i backen, hur det gick för passagerarna minns jag inte. Men varje gång som det blir flygstopp så njuter Brommaborna. Alla utom ett pucko som skriver kommentarer här där han hävdar att han inte blir störd av flyget trots att han bor nära.

Förmodligen har han någon hörseldefekt, eller också är det en ekonomist, en sorts mental defekt som innebär att han tycker att alla kan få lida bara han kan flyga nästan hemifrån köksdörren. Dessa människor är ofta moderater av någon anledning, de tycker väl att de är mer värda än andra, något som gör att de skiter i andra och bara bryr sig om sig själva. Personligen står jag just i begrepp att bilda Grimsvötn fan club.

it Andra om: , , , , , , , ab1 ex dn svd svt ekot gp1


5 svar till “Flygförbud på Ostkusten i natt”

  1. Ett av Flygolyckorna i Bromma kommer jag särskilt i håg,(jag tror att det är samma som du menar skedde på Parkeringsplatsen),och området vill jag minnas heter Vinsta.
    Jag tror att just i den olyckan var det ingen som överlävde och att Hasse Alser (Pingis Spelaren) var med i det Planet.
    Vidare var det vår Plåtslagar Firma som gjorde allt det utvändiga Plåtjobbet i Vinsta som var ganska nybyggt när olyckan skedde.