Djurgården med i Earth Year?


Man kan ju undra eftersom Djurgården släcker lyset samma dag som jippot med att släcka lamporna. Fast det är tragiskt, Djurgården behövs i svensk ishockey och de som kommer förlora mest på deras besök i allsvenskan är AIK.

Jag har inga siffror, men ett derby mellan de båda stockholmslagen brukar sälja ut platserna i Hovet eller på Globen. Dessutom så drar Djurgården nästan lika mycket publik i landsorten som när AIK kommer på besök. Så det faktum att DIF får harva i allsvenskan ett år kommer dra ner temperaturen inom svensk ishockey rätt rejält tror jag. Synd att de inte förmådde hålla sig kvar, men det skulle vara kul att höra hur mycket AIK tror att de kommer att förlora på detta ekonomiskt.

Klubbfolket svarar nog hurtigt att det inte kommer att märkas, men det är väl antagligen ett svar som man kommit överens om i förväg i klubben. Men det är lika sant som att påstå att Haningeborna deltog i Earth Hour-jippot med liv och lust. Det gjorde de nämligen inte, inte alls vad jag såg. Jag tittade ut strax före nio igår kväll, och det var fullt upplyst i de lägenheter som det brukar vara tänt i. Det fanns ingenting som ens antydde att mina grannar släckte några lampor.

Det var snarare så att det verkade som om de obstruerade mot företeelsen. I minst ett hus var praktiskt taget varenda lampa tänd, det såg lite konstigt ut med tanke på att folk faktiskt brukar vara borta på lördagskvällar. Det kanske man var, men i så fall syntes det i alla fall inte utifrån.

För övrigt undrar jag hur det har gått med aprilskämten i media. Möjligen har man lagt ner den verksamheten, eller så är det bara undertecknad som är alltför morgonpigg, de kanske kommer senare under dagen..

it Andra om: , , , , ab12 dn12 svt1 sr gp1 svd12


Ett svar till “Djurgården med i Earth Year?”

  1. Om Leksand mot förmodan skulle gå upp istället så kommer det mer en väl kompensera för Djurgårdens nedflyttning (Leksand drar tveklöst mer folk på sina bortamatcher än Djurgården gör). Nu finns ju dock den uppenbara risken att två publikmässigt ointressanta lag i form av Timrå och Rögle tar ES-platserna vilket kommer leda till en katstrof för ES vad gäller publikintresset.

    Man kan ju dock konstatera att Allsvenskan blir riktigt het nästa säsong med fyra lag som säger sig vilja satsa HÅRT på att gå upp nämligen DIF, Leksand (om de nu inte tar platsen i år), Malmö och Örebro.