Den förbannade sommaren


Förra året skrev jag samma sorts inlägg fast då med rubriken ”Snart är den förbannade sommaren här” eller något i den stilen. Tittar man bakåt i tiden så hittar man säkert fler inlägg på det temat.

Orsaken är förstås att med sommaren så kom-
mer värmen. Resultatet hittills av den pågående klimatförändringen är som många märkt, det har blivit kallare vintrar och varmare somrar. Värst var det väl i Ryssland i somras där stora områden brann ner, skogsbränderna spreds snabbt och landet var bitvis lamslaget på grund av detta. Vi får hoppas att den sortens högtryck inte drabbar Sverige i sommar, för då kanske vi inte kan plocka körsbär och smultron.

Körsbärsträdet utanför huset där jag bor visar redan tendenser till att slå ut. Den senaste veckan så har knopparna mer än växt, det ser ut att explodera när som helst, men varför gnälla om det?

Jo vi är rätt så många som far illa av värmen. Själv fyller jag upp ett badkar med – kallt vatten när det är som varmast. Det gör jag bara för att ge kroppen den nödvändiga svalkan. Jag kryper ner i badkaret ett antal gånger varje dag trots att temperaturen på vattnet håller sig kring arton grader. Vi är nog rätt så många som gör likadant, i alla fall bland oss 60+

Så ena dagen klagar vi på kylan och visar bilder på snödrivor, andra dagen så oroar vi oss för värmen och visar mer somriga bilder. Jag undrar om jag inte ska visa en bild på mig själv nedkrupen i badkaret i sommar… :-)

it Tags: , , , , , , , , ab1 ex12 dn12 svd


2 svar till “Den förbannade sommaren”

  1. Gillar inte heller en alltför extrem värme, Så här gäller det att vara klimatsmart Jinge.

    Badkar är ingen dum idé. Det bästa vore nog att bosätta sig på en ö i Karibiska havet där medeltemperaturen ligger någonstans kring 25 grader. Tänk att få sitta under en palm vid en sandstrand med en kalla öl och en laptop och blogga omvärlden avundsjuk om hur bra man har det och mår. Och blir man något överhettad av allt bloggande är det bara att kliva i sjön.

    När jag går i pension så blir det en enkel biljett till Varaderos vita vackra stränder. Var ligger det undrar du säkert.

    Kuba så klart.