Centern lyfter inte med Annie


Nu har media kunnat konstatera att partiledarbytet i Centerpartiet inte har inneburit något lyft för partiet, något som andra politiskt intresserade har vetat redan från dag ett.

DN: ”När C-märkta landstings- och kommunpolitiker från hela landet möts i Västerås till helgen är det första gången sedan Annie Lööf tog över efter Maud Olofsson i september. Inte mycket har hänt med Centerns, historiskt sett, ganska låga opinionssiffror. Om partiledarbytet innebär ett lyft för partiet så har det ännu inte kommit.

Martina Jarminder, ledarskribent på Skånska Dagbladet, anser att det är mycket svårare för Lööf att snabbt höja opinionssiffrorna än för partiledarkollegan Jonas Sjöstedt i Vänsterpartiet.”

När den nya partiledaren är en yngre kvinna, en nyliberal som hyllar Robert Nozick, Ayn Rand och Margaret Thatcher så har centerns kärväljare mycket svårt att identifiera sig med henne. Hon har aldrig haft ett riktigt arbete, hon tillhör ”Stureplanscentern” och upplevs som en karriärist ut i fingerspetsarna. Dessutom har hon ovanan att hånle mot sina debattmotståndare när hon är i TV, något som jag tror att folk i allmänhet retar sig ordentligt på.

En nyliberal tjej som hånler, det bådar inte gott för Centerpartiet inför valet 2014.

DN: ”När Annie Lööf valdes talade hon om en möjlighetspolitik, en frihetlig kunna-själv-linje och tasigförsamhet. Centern ska bli modigt, tydligt och göra livet tryggare, friare och grönare. En del bedömare har kritiserat Lööf för att prata snömos, utan konkreta förslag.”

Hon repeterar ett antal slogans som hon hoppas ska gå hem i stugorna i landet, men det gör det inte. Alla centerpartister vet att hennes första arbete var jobbet som riksdagsledamot och det kommer givetvis att vändas mer och mer mot henne ju längre tiden går och centern står och stampar eller går bakåt i väljaropinionen. Och det är jag inte det minsta ledsen för..

it Andra om: , , , , dn1 svd1 sr ab1 ex1


14 svar till “Centern lyfter inte med Annie”

 1. Hon är en randriod som inte har en verklighets förankring som alla randriods och jag som trodde randriods bara fanns i USA, hur fel jag var.

 2. Annars ligger hon ju rätt i tiden, såg på t-bana denna reklamslogan:
  ”Järnladyn. Historien om en enastående kvinna”

  Det hoppade jag högt på när jag såg. Vad blir nästa film? ”Mussolini – en hyvens kille.”!?

 3. ”28-åringen som klev in på departementet och försvann” som en luttrad centerpartist i bekantskapskretsen uttryckte det.

 4. […] Jinge.se: “…den nya partiledaren är en yngre kvinna, en nyliberal som hyllar Robert Nozick, Ayn Rand och Margaret Thatcher så har centerns kärväljare mycket svårt att identifiera sig med henne. Hon har aldrig haft ett riktigt arbete, hon tillhör ”Stureplanscentern” och upplevs som en karriärist ut i fingerspetsarna. Dessutom har hon ovanan att hånle mot sina debattmotståndare när hon är i TV, något som jag tror att folk i allmänhet retar sig ordentligt på.” […]

 5. För att göra en lång historia kort: det spelar ingen roll vem som leder Centerpartiet, de kommer att gå kräftgång i väljaropinionen ändå. Samma gäller för KD och FP.

  Problemet är att de sitter i en regering ledd av Moderaterna. Reinfeldt och Borg tar åt sig äran av framgångarna, och skyller motgångarna på stödpartierna. Det spelar ingen roll vad det gäller – Moderaterna är de enda som tjänar på alliansen.

  Det fråga som verkligen borde ställas är varför Lööf, med flera, är så villiga att köra sina partier i botten.

  • Därför att de gått på rajrajs fagra tal om att regera tillsammans, och inte förstod att det bara var snack. Rajrajs ord verkar ju vara mer eller mindre lag, inget man opponerar sig emot. Vill man vara med får man gilla läget, annars är det bara att öppna eget. Tydligen vill ingen av rajrajiansarna öppna eget, alltså tvärs emot den politik man säger sig stå för och regera med. Die dumme Schweden återigen…

  • Känns som att nyliberalerna har kuppat in sina moderater i partiledningen för varje parti.

   • Ja du har säkert rätt och tyvärr fick dom nog in flera stycken i Socialdemokraterna.

 6. vad hände med kompetens och erfarenhet?

  nya krav på politiker. de måste uppfylla dessa krav eller så åker de ut.

  • >>>vad hände med kompetens och erfarenhet?
   <<<

   Jo alltså, nuförtiden är det ju tunga meriter att inte ha vare sig kompetens eller erfarenhet. Det var väl vad som hände…