Busväder i Fjollträsk?


Redan i förrgår började SMHI tala om busväder i Stockholmstrakten, något som intensifierades igår då man gick ut med vädervarning, en varning som idag ökats till varning klass II (bilden).

Det ska fläkta runt öronen på skåningarna också, de hade annars kunnat få vila sig från busväder, medans vi här i stockholmstrakten är svältfödda, så här får det gärna fläkta på ordentligt. Man får hoppas att alla byggnadsställningar är ordentligt förankrade och att de som satt upp olika slags reklamskyltar vet vad de pysslar med.

Själv borde jag bege mig ut under eftermiddagen då det ska bli som värst, men vi får se. Det kan vara rätt så trivsamt med att låta det vina i de fönster som står på glänt samtidigt som man sitter uppkrupen i soffan med en god bok och med en varm katt parkerad i knät. Egentligen borde jag sticka ut till Landsort, men frånlandsvind är inte lika skojigt som pålandsvind. Jag sparar således den utflykten till senhösten och håller tummarna för en rejäl sydostlig storm då.

Möjligen bör jag ge mig ut några minuter för att kunna visa besökarna på sidan någon bild på en avbruten trädgren eller något liknande, vi får se…

it , , , , , , , , , , ab ex dn svd svt ekot gp


6 svar till “Busväder i Fjollträsk?”

 1. Där ser man! Det är busväder idag, jag går från lägenheten ner till garaget, far till garaget på jobbet, så jag har inte kännt på vädret, men det ser lite ruskigt ut genom bilrutan och från kontorsfönstret. :)

   • Gick bra hem också, fast det såg inte så ruskigt ut men vinden skapade krängningar i bilen och en gren hade rasat ned mellan Roslagstull och Norrtull.

    Bara uppvärmd och filtrerad luft för mig idag. Friskluft får bli en annan dag.

 2. Jag var med bussen till Överby brygga klockan 11:58 – 12:13 och det var nästan farligt att gå ur bussen där. Jag gick i 45° vinkel emellanåt.

  • Det har blivit mycket kraftigare vind. 31 m/s uppmätt i Stavsnäs på sena eftermiddagen. Massor med strömavbrott i områdena här omkring. Jag har bara korta glapp i elmatningen än så länge. Min dator klarar 60 minuters strömavbrott tack vare stort batteri. Minst 45 500 abonnenter utan ström i Sverige.

   • Ja det är mycket kraftigt i byarna även inne över land. Och jag tycker nog att det tilltar, förut hade jag en glipa öppet men det går inte längre.