Åska och klimat
Vaknar man av en tryckande känsla i huvudet så har man antagligen druckit något olämpligt, eller så har man blivit sjuk, eller så är det ett rejält åskväder på gång.

Ser man sedan på tidningarna på webben så förstår man, en klass 1-varning för ett häftigt åskväder går väl i linje med den pågående klimatförändringen, visst det har åskat förr och det finns många konstigheter med vädret, något som jag kopplar till den pågående klimatför-
ändringen. Lufttrycket är 1006 millibar, vilket knappast är ovanligt, men det känns som om luften står helt stilla.

I vart fall så undrar jag om det inte börjar bli dags att koppla ur Internötet…

it Andra om: , , , , , , , ab1 ex dn svd sr svt3 svar till “Åska och klimat”

  1. Ja det dundrade rätt rejält här på Gotland. Men strömmen kom tillbaka och för fem minuter sedan kom även internet tillbaka, hur längde det nu varar. Ja, det är en klimatförändring på gång, det märks också här. Kanske blir det som Hawaii på riktigt med tiden.

  2. Jag låg och lyssnade på åskan och såg blixtarna hela natten. Sen lät det som det drog bort. Sen kom en ny omgång blixtar. Till slut var de över huset. Sen sa det bara PANG följt av ett gigantiskt ljussken. Blixten klöv en ek 40 meter från mitt hus. Stammen så ut som en vissen blomma. En tjugo meters ek hade pulveriserats! Jag har aldrig varit med om nåt liknande! Vilket busväder!

    • Jag kopplade just in dator och nät igen. Vi har haft 45 minuters bullermatta här nu, det mullrade kontinuerligt! Häftigt!