Årets sista snöstorm

I morgon på dagen så varnar SMHI för – snöstorm, detta efter att jag skrivit ett par små notiser om att våren sticker fram sitt söta tryne, somliga straffar Gud med detsamma. Nu tror jag ju inte på Gud, men dessvärre så tror jag hyfsat mycket på SMHI.

Det finns dock en massa tecken som tyder på att de tio cm snö som de talar om 1) försvinner inom ett par dagar 2) att de växter som är på gång under snön överlever. Men det kan bli besvärligt ändå i trafiken och på alla isiga gångvägar.

Idag svepte en ormvråk fram på relativt låg höjd, kanske på 15-20 meter upp, långt under fågelns vanliga spaningshöjd. Jag vet inte om det var en som hade övervintrat här, eller om det var en nyligen hitkommen vråk. Möjligen hade den också fått höra väderprognosen så att den tänkte bunkra lite så den kan sitta gömd undan busvädret i morgon.

Jag bunkrade själv, möjligen borde jag ha skaffat något från glasbanken också, jag vet inte…

Man undrar förstås om vi ska drabbas av den tokvärme som drabbade Ryssland i somras, och/eller den extrema torka som de hade. Själv räknar jag med att få krypa ner i ett badkar fyllt med kallvatten om det blir på det sättet. Skriker man hela tiden medans man sakta kryper ner så brukar det fungera bra efter en kvart.

it , , , , , , , , , ,

  5 comments for “Årets sista snöstorm

 1. Eva
  17 mars, 2011 at 21:33

  man kan ju tänka sig att det faller några flingor oktober eller så.

  • 17 mars, 2011 at 21:37

   Jodå, jag kunde ha skrivit ”vinterns”, men då hade du ju inte kommenterat… :-P

 2. 17 mars, 2011 at 23:33

  här är marken helt täckt av snö igen…men till helgen har SMHI lovat plusgrader

 3. Anders Sjölander
  18 mars, 2011 at 08:10

  Jag önskar jag hade en lika fin kamera som du har, så jag kunde ta kort på ormvråken(-arna?) jag ständigt träffar på där jag bor i Skåne. Ser den ofta i träd och lyktstolpar. Sist var jag bara 3-4 meter bort när den flög iväg.

 4. blingbling
  20 mars, 2011 at 22:18

  Som snöstorm betraktat var det ju rätt beskedligt, men halt som f-n blev det.

  Duvhök på besök hemmavid, alltid något.. Katterna surar.

Comments are closed.