Äntligen fulväder på ostkusten

Jag brukar ofta beklaga mig över att alla busväder hamnar på andra ställen i landet än här på ost-
kusten. Det gör jag rätt i, men för ovanlighetens skull så väcks jag av vädret.

Det viner runt fönstren och försöker man se hur det ser ut så är det svårt, jag tvingas öppna fönstret för att se något och gör man det så bör man inleda med att sätta på sig våtdräkten. Det störtregnar, ett regn som dessutom ackompanjeras av kuling i byarna, mot sovrumsfönstret och mot vardagsrumsfönstret. Jag kan givetvis inte låta bli så jag gläntar på ett vädringsfönster och ser att regnet verkligen öser ner.

Jag kollar på SMHI:s varningar och ser att det är varning klass I för Östra Svealand och upp till Västerbotten och södra Lapplandsfjällen. Sedan visar det sig att SMHI ofrivilligt visar upp en stor portion humor. Titta på bilden och den med rött inringade texten. En lika nödvändig som angelägen upplysning… :-P –> i Andra om: , , , , , , ab12 ex svd1 t

[tags]Väder, Busväder, Sommar, SMHI, Regn, Ösregn, Humor[/tags]

  6 comments for “Äntligen fulväder på ostkusten

 1. mr Biz
  14 juni, 2009 at 08:02

  En synnerligen befogad icke-varning. De vänder sig ju till en allmänhet där de flesta totalt tappat förmågan att tänka, förstå eller agera självständigt.
  Även jag själv (hedersmedlem i Trögfattarföreningen TFF) har t o m svårt att förstå innebörden av själva budskapet — Har brandriskvarnarna gått i strejk eller vad menas? :P

 2. S
  14 juni, 2009 at 21:13

  Alltså jag har aldrig fattat det här med busväder, vill du ha busväder eller inte?

  • 14 juni, 2009 at 21:23

   Jepp.

 3. 15 juni, 2009 at 03:23

  Fast jag minns ett snöbusväder i dina hemtrakter för något år sedan, där trafiken inte flöt som den brukade – och du gnällde som 17, på bloggen, över eländet.

  • 15 juni, 2009 at 03:34

   Försök inte Kerstin! :-)

   URL tack!

 4. 15 juni, 2009 at 06:41

  Vad trevligt du fick det att låta, själv gnäller jag mest om vädret i min blogg :)

Comments are closed.