Alla klagar på vädret


…men ingen gör någonting åt det, ja det är en känd gammal klyscha, jag vet. Men egentligen är vi nog överens alla, så här vill vi inte ha det. Allt är grått grått grått och jag tror att vi alla, utan undantag, längtar till den årstid som illustreras av bilden.

Jodå, jag gillar vinterstudion på TV, jag kan sitta i timmar och glo på Kalla och Haag och de andra tjejerna och dessutom få alltmer vitnande tummar. Jag vet inte riktigt vad det beror på, möjligen är det damlandslagets charm som jag faller för, men jag kommer inte på ett enda namn av herrlandslagets medlemmar trots att jag känner igen minst en av grabbarna. Nej, jag tror inte att det är hormoner och gener som spökar, tjejerna har definitivt mer av den viktiga varan – personlighet.

Men det väder som har varit de senaste veckorna ställer till det. Att tvingas ha lampor tända mitt på dagen kan sänka humöret för vem som helst och fortfarande har vi över en månad kvar till midvintersolståndet, då ljuset börjar återvända. Först den 22:a december börjar vi återgå till ljusare dagar, möjligen blir det ljusare ute om det kommer lite snö, men annars så blir det bara mindre och mindre dagsljus i ytterligare sex-sju veckor innan det vänder.

Nu ska det vara premiär för Vinterstudion i TV i helgen, men enligt alla rapporter så finns det ingen snö, möjligen kommer man åka på en 2-3 km lång slinga av snö som gjordes under ett antal kalla nätter tidigare i höst. Att tala om fiasko vore en underdrift…

it Andra om: , , , , , ab svd dn ex sr1


2 svar till “Alla klagar på vädret”

  1. Håller med dig om damlandslaget. Undrar var man egentligen borde bo om man gillar hyfsad värme, men inte stekhett?

  2. Nej du. Jag längtar ännu inte till den stekheta svettiga sommaren med solsting och solbränna. Som det är nu med mörker och senhöstens gulbruna färger är alldels underbart. Snön saknar jag inte alls dock, för det är några veckor efter snön, slaskets och isens ankomst som jag börjar längta till den årstid du har på bilden, eller iaf våren. Sommarnätter är dock helt okej.