Aftonbladet har blivit lurade
Aftonbladet har nog gått på en blåsning, men jag antar att det är sådant de får räkna med i semestertider när ett stort antal medarbetare ligger på stranden, eller vad de nu gör.

Gå och titta på Aftonbladets bild, jag påstår att den bilden är tagen med konstljus, antagligen blixt. Dessutom är den inkopierad i en bild av ett fönster, tittar man noga så tycker jag mig dessutom kunna se ugglans gula ögon. Ugglan är delvis belyst bakifrån, det betyder blixt.

AB: ”Kattugglan som kraschade in i Sally Arnold sovrumsfönster lämnade ett minne efter sig – ett perfekt avtryck. – Som tur är hittade vi inte fågeln efteråt, och vi antar därför att den har flugit iväg – förmodligen med lite huvudvärk, säger hon till the Sun.”

Den mest troliga förklaringen är att de som har velat luras har fotograferat en uppstoppad uggla i en väldigt ugglelik pose. Själv skulle jag givetvis kunna fotografera en älg eller björn som tittar in genom fönstret i mitt vardagsrum. Djur är ju nyfikna ibland, och berättar jag inte att jag bor fem trappor upp så skulle jag säkert få in bilden i några tidningar.

Uppdatering: Tidningen hade en förstoringsknapp, ett litet plustecken, som gjorde att man kunde förstora bilden. Den togs bort när jag mejlade och ville att de skulle slå på blogglänkar…

it Andra om: , , , , ,


6 svar till “Aftonbladet har blivit lurade”

  1. Ja faktiskt, jag kollade på den där för en stund sedan, jag tyckte bara att den var underligt belyst, sedan skrev de att det var The Sun som hade haft den. Jag borde ha reagerat då :-D

  2. Jag hittade bilden i stort format, sun förklarade att det kunde bli så av ett puder som vingarna hade när fjädrarna växte. Jaha?

  3. För några år sedan så flög en kattuggla in i ett fönster på verandan, att det var en kattuggla råder det inga tveksamheter om, den låg död nedanför fönstret. Men på glaset fanns det inga märken alls. Det borde det nästan ha blivit för ugglan hade blodat ner sin näbb av smällen. Det fanns inga andra märken heller. En kamrat berättade att ugglor kanske ser sin egen spegelbild och tänker jaga bort inkräktaren? Bilden i tidningen ser inte speciellt trovärdig ut i alla fall. Säkert har 50-60 tidningar visat den, vad det innebär för familjen ekonomiskt vet jag inte, men semesterkassan gynnas säkert.

    • Jag vet inte, det är ju en Murdoch-tidning som den publicerats först i.. Men rent allmänt så borde fotografen tjäna allt mellan 25-30 papp om hon/han inte förhandlat bort sina rättigheter och din gissning på antal tidningar är korrekt.