Afrikas horn – en katastrofplats
Jag vet inte hur många som läser informationen som kommer i tidningarna och den katastrof som utvecklas just nu i Afrikas horn. Det sägs vara en följd av klimatförändringen, men det får vara hur det vill med den saken men de behöver hjälp nu, inte om två veckor för då är det för sent.

EX: ”Över 12 miljoner människor saknar nu mat och riskerar svält, och FN har sammankallat till ett krismöte på måndag i nästa vecka med anledning av den allvarliga situationen. – Fokus kommer att ligga på situationen på Afrikas horn. Alla medlemsländer har bjudits in, säger FN-talespersonen Erwin Northoff till AFP. Storbritanniens premiärminister David Cameron har kallat situationen ”den värsta katastrofen i vår generation” och Frankrikes utrikesminister Alain Juppe är också mycket oroad över situationen. – Vi har bett EU att mobilisera alla medel de har, sade han vid en presskonferens i Bryssel på måndagen.”

När Nato> och USA kallade på hjälp i Libyen så agerade Sverige blixtsnabbt, åtta JAS-plan flögs ner med bara någon veckas varsel. Nu kommer vi få se hur snabbt regeringen agerar den här gången, det finns stor fara för att hundratusentals människor ska gå under, och det inkluderar givetvis småbarn. Det beror i första hand på att regionen inte har fått de normala regnen, vattendrag och brunnar har torkat ut, därmed så finns inte heller mat till befolkningen.

Utan vatten så kommer folk att dö som flugor, och problemet med vattnet är att det inte är helt lätt att transportera, när man inte kan göra det så måste folk få hjälp att ta sig därifrån. Mat kanske kan flygas in, men själv så är jag rädd för att det inte hjälper med enbart mat.

Sveriges bistånd har bantats och strukturerats om av vår högerregering. Det senaste budet var att regeringen helt enkelt konfiskerade en miljard av bistånds-
budgeten, antagligen tänker man använda pengarna i ett kommande ”jobbskatte-
avdrag” som förmögenhetstransfereringen heter nu för tiden. En stor del av bistånds-
pengarna används också till ambassaderna trots att vi är många som undrar hur byggnader kan vara liktydigt med bistånd.

Nu har redan folk börjat dö, hur lång tid dröjer det till det att Fredrik Reinfeldt kallar till en presskonferens där han meddelar att alla resurser nu är på väg, inklusive tillgängliga Herculesplan? Tyvärr, vi kommer aldrig att få höra de orden från någon representant för denna regering. Personligen så tror jag att man planerar att göra Andreas Carlgren till biståndsminister.

it Andra om: , , , , , , ex1 dn123 svd12 ab12 sr
8 svar till “Afrikas horn – en katastrofplats”

 1. Samtidigt med den här gruvliga naturkatastrofen där massor dör på grund av vatten- och matbrist på Afrikas Horn så tog vår ytterst märkliga
  regeringen utan förvarning en miljard! från U-hjälpen och förde över till Borg kansli att leka med efter bästa förmåga…
  Vad är det egentligen med den där gubben med hästsvansvansen och öronringen och vad sysslar TäbyAlfons med, utöver skattesänkningar och den där obefintlia arbetslinje som gynnar obskyra gurus och andra märkliga andlighetsyttlingar för innbilla att de kan få folk att söka jobb som inte finns?

  sysslar

 2. Rättelse.För att inbilla folk man kan söka jobb som inte finns hos bland annat mediala världsfrånvända typer , som knappt kan veta vad ett ederligt dagsverka innebär.

 3. bonusdirektörer brukar få 30 miljoner var vid avsked vad biståndsminister Gunilla Carlsson lovar Östra Afrika i katastrofhjälp. Avskyvärd låg siffra. 10 miljarder behövs allt som allt akut. Hälften har kommit in medan folk dör som flugor nu i Östra Afrika.

 4. den miljarden kommer nog inte gå till att sänka skatterna vidare, utan snarare kommer den användas så att vi inte behöver låna pengar för att behålla skattetrycket:)

  Sen har vi ju ett yrkesförsvar numera, dags att skicka ner dom o transportera mat/bygga brunnar/fixa vatten drag istället för att springa i afghanistan(usa fick ju död på bin laden så dom sticker nog snart dom med, dock ej till ett land där de kan hjälpa andra, du hemska tanke!)

 5. Har man pengar över ska man ge dem till Läkare utan gränser och/eller Greenpeace. Och efter en skänkt 50-lapp mår man faktiskt ännu bätte än om man spenderat den på ännu en stor stark eller gräddbakelse.