17 000 minkar dör

De är förstås inte döda ännu, men det är inte många av de nu utsläppta minkarna som kommer att överleva vintern, knappast någon ens. Och som brott betraktat så borde man betrakta detta som utomordentligt grovt, men det är något som inte stämmer.

DN: ”– Ingen har lämnat något budskap efter sig eller tagit på sig ansvaret så vi har inte mycket att gå efter, säger Bo Kellert. Han säger att minkarna har små överlevnadschanser i naturen, men att de samtidigt kan ställa till med skada på andra djur. – Vi har upprättat en anmälan om djurplågeri och skadegörelse. Det var demonstrationer mot uppfödningen utanför farmen i somras men jag känner inte till att den skulle vara utsatt för något attentat tidigare.”

Djurrättsaktivister har mellan varven ägnat sig åt att ”be-
fria” minkar, samtidigt så vet de att de befriade djuren går en svältdöd till mötes, men att djurrättsaktivister skulle släppa ut sjutton tusen minkar låter osannolikt. Vill de ha uppmärk-
samhet så räcker det ju med att släppa ut ett hundra minkar, vilket även det vore ett grymt djurplågeri. Att man gjort den typen av aktioner tidigare vet vi, men att djurrättsaktivister skulle medverka till att döda sjutton tusen djur låter inte rimligt.

Dessutom brukar de vara angelägna att sprida sin propa-
ganda i samband med illdåden, men här finns inga efterlämnade budskap enligt media. Det tyder på att det de facto inte är djurrättsaktivister som ligger bakom brottet enligt min uppfat-
tning. Ägaren till minkfarmen har uppgett att djuren är värda åtta miljoner kronor, så jag antar att polismyndigheten även funderar på andra typer av brott?

it , , , , , , dn svd ex ab r sds hd gp

  7 comments for “17 000 minkar dör

Comments are closed.