Bekämpa utländsk infiltration i Syrien!Dagens Nyheter rapporterar idag: ”Efter en förkrossande offensiv i Damaskus har syriska stridsvagnar rullat mot Aleppo” och vidare: ”Regimen, som anses sig kämpa mot ”terrorister”, hade då samlat sina styrkor utanför staden och inlett en fruktad offensiv.” Kofi Annan ”vädjade om återhållsamhet.”. Liknande uppgifter finns i andra massmedia.
Det finns uppenbarligen motstridiga krafter inom det internationella samfundet om hur krisen ska lösas. Det finns många belägg för att USA och dess allierade sedan länge stött och beväpnat delar av oppositionen i Syrien, och därmed motverkat Kofi Annans fredsplan och möjligheten till en fredlig lösning.

Vi har i tidigare inlägg, bl.a. 13 juli, raporterat olika uppgifter om utländskt stöd till den Fria Syriska Armen (FSA). Några exempel:
Enligt Daily Star i Storbritannien har agenter från CIA och MI6 (Storbritannien) samarbete med FSA. Enligt en rapport från brittiska militära källor i november 2011 har brittiska och franska specialstyrkor tränat medlemmar i FSA, i en bas i Turkiet.

Vid ett möte i april i Istanbul med deltagande av gulfstater beslöt USA och drygt 70 andra stater att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och pengar. USA lovade 12 miljoner och Västtyskland 7,6 miljoner US Dollar, dvs. motsvarande 130-140 miljoner svenska kronor vid ett möte i Istanbul i början av april. Detta underminerar också Annans fredsplan.
Kofi Annan själv har i en intervju i franska Le Monde (7/7) förklarat att det är dags att titta på de länder som finansiellt och militärt stöder rebellerna i Syrien, vilket undergräver säkerhetsrådets bedömning att en nationell enhetsregering bör bildas. Det var ovanligt franka ord för att komma från en medlare och det går inte att missförstå att Annan syftade på USA, Frankrike, Gulfstaterna och deras vänner.
Nyhetsbanken (www.nyhetsbanken.se) återgav i början av veckan en rapport från SANA att en grupp på ca 150 jihadkrigare från arabiska, muslimska och afrikanska länder i lördags intog positioner vid gränsstationen Bab al-Hawa mellan Syrien och Turkiet, under full uppsikt av de turkiska myndigheterna.

En fransk fotograf från Agence France Presse (AFP) rapporterade uppgav att en del jihadister sa att de är talibaner, medan andra säger att de är medlemmar av al-Qaida:s kontor i Maghreb-länderna. Den syriska armén dödade terrorister av olika arabisk nationalitet under sin upprensning av stadsdelar i Damaskus.

CIA-agenter stationerade i Turkiet har trappat upp vapenleveranserna till den syriska oppositionen rapporterade New York Times i juni.

Massiv utländsk infiltration i Syrien?
I veckan kom en rapport från Thierry Messan, som brukar publicera på informativa siten www.globalresearch.ca. Dess sanningshalt kan jag inte bedöma, men uppgifterna är så pass sannolika att jag återger dem för kritisk granskning.
Messan menar att Washington gett stöd åt en operation liknande det som skedde i Centralamerika under Reagan-eran. Mellan 40 000 och 60 000 ”motståndsmän”, mestadels libyer, uppges ha kommit in i Syrien, oftast via den jordanska gränsen. De flesta av dem var knutna till ”FSA”, andra till Al-Qaida. En infiltration är en möjligt, ja en rimlig förklaring till att ”motståndsmän” på kort tid intog delar av Damaskus och Aleppo.

Syrien har tidigare anklagat västerländska och arabiska underrättelsetjänster för att ha planerat att ”kapa” dess kommunikationssatelliters frekvenser för att sprida desinformation. Ett mål ska vara att sända falska nyheter om en ”påstådd statskupp”. Syriens informationsminister i har varnat för en förestående utländsk demoraliserande propagandainsats. Informationsminister Omran al-Zou’bi har varnat sina landsmän för en förestående utländsk propagandainsats med syfte att demoralisera folket.

Massakrer.
Syriens regering förnekar att den ligger bakom olika massakrer. ”Den som beskriver konflikten i Syrien som en ´diktator som dödar sin egen befolkning´ har inte förstått någonting, sa den ansedde tyske journalisten Jürgen Todenhöfer efter en TV-intervju med president al-Assad TV nyligen. Han har också intervjuat efterlevande från Houla och menar att delar av den beväpnade oppositionen medvetet mördar civila och sedan via bland annat Youtube visar upp offren och ger den syriska armén skulden. Han kallar det här för en vidrig ”massakermarknadsföringstrategi”.
Det finns föga bevis för att regeringen skulle ha utfört dådet, som bara är till nackdel för Syriens regering. Så länge Sverige och andra Västländer negligerar detta kommer dessa massakrer att fortsätta, liksom talet om att ett militärt ingripande av NATO nog blir nödvändigt.
Nu uppmanar jag läsaren att kritiskt fundera över om och hur uppgifter som dessa från Syrien återges i dominerande massmedia. Är det inte så att dessa okritiskt ger information om Syrien-konflikten som passar USA:s intressen, en information som senare flera gånger visat sig vara felaktig eller tveksam. Mycket talar för att här pågår en psykologisk krigföring, där Syriens regering är den avgjort svagare parten.


i Andra om: , , , , , , , ,

DN 3/8 Annan DN Syrienopposition 29/7 Annan DN 29/7 Annan DN 29/7SvD 28/7DN1DN2Nyhetsbanken SANA Thierry Messan 24/7 DN1234567 global researchsvd1voltaire netDN 24/7 SvD 24/7 Svt Sverige radio Aftonbladet 24/7 Expressen 24/7dn 22/7 Ledare Wolodarskidn 22/7 Kilhstrom dn 22/7 forhandling dn 22/7 Shachar svd2 dn2 sr DN Syrien 30 juni DN om Parismötet bland Syriens vänner , DN Syrien 13 juni DN Syrien 7 juni, DN Syrien 6 juni dn iran, dn syrien

, , , ,

6 svar till “Bekämpa utländsk infiltration i Syrien!”

 1. Intressant mediekritik om Syrien med mera hittar man här: http://www.moonofalabama.org/ ’Med mera’ kan innefatta Irak, där enligt en bloggpost dessa bombsprängande och massdödande al-Qaidaoperatörerna nu tydligen fått ny etikett av USA. Förut hette de ’terrorister’, nu är det ’insurgenter’. Man får förutsätta att svenska media gör samma sak. Se här: http://www.moonofalabama.org/2012/07/nyt-terrorists-are-now-insurgents.html Förklaringen till det kan vara att USA även vill bli av med den nuvarande regeringen i Irak. Den har ju starka band med Iran som USA/Israel vill angripa. För att uppnå detta är man i så fall beredda att ta den gamla dödsfienden al-Qaida till nåder igen. Gamle Osama bin Laden må skratta bakom sitt stora skägg!

 2. Mycket intressant! Ska läsa den länken. Ja, USA:s regering för en realpolitik, som vanligen innebär stöd till diktaturer och statskupper och motarbetandet av demokrati (Se bilagan i mitt svar till Lennart Franzell i mitten av juli). De stödde ju från början al-Quaida, liksom man stödde och uppmuntrade Iraks Saddam Hussein i kriget mot Iran på 1980-talet. Och i morse rapporterade radionyheterna helt kort att USA hade givit rebellerna rådet att planera för framtiden, och att man skulle söka undvika en del misstag i Irak (ungefär).

 3. Ett citat från en arabisk journalist om situationen i mellanöstern
  “ Varje maträtt i mellanöstern förbereds av USA och värms upp av Ryssland , Européerna kylar ner det och Israel äter upp det medan araberna som vanligt diskar tallrikarna “

 4. Jag undrar varför Ryssland och Kina stöder Iran, Vitryssland, Nordkorea och nu Syrien, stater som kan kallas skurkstater, dessa stater är stenhårda diktaturer,

 5. Jag tycker det är bra att Ryssland och Kina motsätter sig USA:s Syrienpolitik, som jag bland annat beskrivit i detta och andra blogginlägg. Jag är f.n. inte så väl insatt i relationen mellan Ryssland och Kina och de tre övriga staterna, men har noterat Kinas kritik av Nordkorea.

  Man kan undra varför USA stött och etablerat många fler hårda diktaturer efter Andra Världskriget än något annat land, och varit betydligt mer aggressivt och krigiskt än något annat land. Varför man kraftigt rustat upp sin konventionella militärmakt, moderniserat sina kärnvapen, etablerar allt fler militärbaser (över 900 i närmare 150 länder enligt egen staistik), och öppet praktiserar tortyr. Vad tror du ligger bakom?

  Ett axplock av USA:s stöd till diktaturer:

  Mellersta Östern: 1953 störtas den folkvalda Mossadeq-regeringen i Iran genom en militärkupp organiserad av USA och Storbritannien. Den diktatoriska shahregimen styr sedan på USA:s mandat i nästan 30 år.
  Stöd år diktaturerna i Egypten, Tunisien och Saudi-Arabien. ((Stöd till demokratiska Israels kärnvapeninnehav och vidriga Palestinapolitik som i olika tappningar kritiserats och fördömts av bl.a. FN.))
  Syd- och Mellanamerika: Tydligt stöd åt många olika diktaturer och militärkuper. Tydligt stöd till militärkuppen mot den folkvalde presidenten Allende 9 september 1973, följd av Pinochets hårda diktatur.
  Stöd åt Contras undermineringsarbete i Nicaragua.
  1954 störtas den vänsterliberala Arbenzregimen i Guatemala av en invasionsstyrka bestående av exilguatemalaner, stödda av USA.
  1983 invaderar USA Grenada militärt och störtar den demokratiska Bishopregeringen i landet,
  Asien: USA motarbetar strävandena till återförening av Korea efter kriget, och ger stöd åt bildandet av fascistregim i Sydkorea, lett av Syngman Rhee som innan bott i USA i decennier.
  USA godtog ej Geneveavtalet 1955 om Indokina, saboterade folkomröstningen och infiltrerade och etablerade sedan olika militärdiktaturer i Vietnam, i Kampuchea (Non-Lols kupp mot kung Sihanouk). Initierade kriget i Sydostasien som medförde 1-3 miljoner döda och militär förlust.
  USA stödde Suhartos militärkupp mot Sukarno 1965, som följdes av en slakt på 500 000 till 1 miljon människor.

  Så, finns den någon större diktaturkramare i efterkrigstidens historia än USA?