Idag gäller Bafana Bafana!

Vi är nog många som väntat länge på den här dagen, den 11 juni är den dag då Fotbolls-VM startar och lika många av oss kommer hålla tummarna för att det ska bli det arrangemang som sydafrikanerna hoppas på, och såväl behöver. Själv ska jag särskilt kolla in världens i särklass bäste fotbollsspelare, Lionel Messi, tyvärr så verkar inte Argentina komma med sitt vassaste lag, men även ett mediokert Argentina borde kunna vara med länge i tävlingen.

Många hävdar att Fotbolls-VM är världens största idrottstävling, inbegripet de olympiska spelen. Jag vet inte om det är så men nog blir vi många som kommer att häcka framför våra TV-apparater. Man har dessutom lyckats få Shakira att göra VM-låten nedan, Waka Waka, this time for Africa, en underbar låt vars intäkter går till olika välfärdsprojekt i Afrika.

Jag vet inte hur mycket jag själv kommer att skriva om VM, en hel del antagligen, och jag kommer garanterat att se tämligen många matcher redan nu i gruppspelet, – och jag kommer att hålla en extra tumme för Sydafrika och deras ”Bafana Bafana” som jag hoppas når ända fram till finalen. Jag har sett dem förr och de spelade en underbar fotboll, det enda som jag hade svårt med var dessa förbaskade lurar som publiken envisas med att blåsa. De heter Vuvuzela och är en styggelse av megaformat, det är bara att hoppas att ljudteknikerna förmår rikta sina mikrofoner mer mot gräsplanen än publiken.

Klockan 16.00 idag får vi se hur de lyckas, då möter Bafana Bafana Mexico och bara ett plötsligt atomkrig kan hindra miljarder människor för att se på den första matchen.

Läs också Åsa Lindberborgs kulturartikel idag, tänkvärd minst sagt.

i Tags: om , , , , , , , ex dn1 svd1 ab1 t

  3 comments for “Idag gäller Bafana Bafana!

 1. Micke F
  11 juni, 2010 at 10:47

  Det ska bli härligt! Dessutom en bra dag att starta, här ösregnar det så det blir stugsittarväder. Nu är det bara att hoppas att inte strömmen försvinner!

 2. Johan
  11 juni, 2010 at 12:07

  Du har så rätt avseende Vuvuzela. En kontinent vars kultur präglas av sång, dans och trummor kunde ha gjort det här VM:et så mäktigt bara genom att köra sina traditionella prylar på läktarna. Nu blir det så grymt trist med ett konstant tutande med plastlurar. Tror tyvärr att Mexico är riktigt bra och kommer att vinna ganska lätt mot RSA. Hoppas inte stämningen kippar total efter först matchen.

  • 11 juni, 2010 at 14:46

   Jag minns att jag sett tidigare matcher om tjutandet har överröstat kommentatorerna. Illa…

Comments are closed.