Country Gazette – Dagens låt

Någon gång i början av sjuttiotalet så var jag på Mosebacke och fotograferade Country Gazette, jag har ett antal negativmappar från det tillfället. Jag tror att Sveriges Television filmade, möjligen blandar jag ihop det med ett annat tillfälle då Ella Fitzgerald var på Mosebacke. Det var ju ett tag sedan, om man säger så…

Jag minns i alla fall att bandet fullkomligt knockade mig, jag hade aldrig någonsin hört så kompetent hästjazz. Idag kollade jag på Youtube eftersom jag hörde en banjovirtuos på radio häromdagen, och minsann, bandet finns kvar, men såvitt jag förstår är det bara en av dem som var med i början på 70-talet. Men det låter fortfarande riktigt bra om gänget och därför delar jag med mig av musiken.

Visst har jag rätt? Även den nyare upplagan av bandet förmår lira hästjazz så att man får lust att ropa ”– Yihaa!”

it Andra om: , , , ,

  1 comment for “Country Gazette – Dagens låt

  1. Gösta Berling
    31 december, 2011 at 14:00

    Jodå, det är häftig musik ! Annars är jag väl personligen kanske mera inne på traditionell rock’n’roll, blues etc. När det gäller country lyssnar jag helst till traditionellt där också, typ Carter Family, Hank Williams. Eller outlaw som Jennings, Nelson, Kristofferson, Cash. Men bluegrassmusiken behövs också ! Och Country Gazette framför den med den äran !

Comments are closed.