Country Gazette – Dagens låt


Någon gång i början av sjuttiotalet så var jag på Mosebacke och fotograferade Country Gazette, jag har ett antal negativmappar från det tillfället. Jag tror att Sveriges Television filmade, möjligen blandar jag ihop det med ett annat tillfälle då Ella Fitzgerald var på Mosebacke. Det var ju ett tag sedan, om man säger så…

Jag minns i alla fall att bandet fullkomligt knockade mig, jag hade aldrig någonsin hört så kompetent hästjazz. Idag kollade jag på Youtube eftersom jag hörde en banjovirtuos på radio häromdagen, och minsann, bandet finns kvar, men såvitt jag förstår är det bara en av dem som var med i början på 70-talet. Men det låter fortfarande riktigt bra om gänget och därför delar jag med mig av musiken.

Visst har jag rätt? Även den nyare upplagan av bandet förmår lira hästjazz så att man får lust att ropa ”– Yihaa!”

it Andra om: , , , ,


Ett svar till “Country Gazette – Dagens låt”

  1. Jodå, det är häftig musik ! Annars är jag väl personligen kanske mera inne på traditionell rock’n’roll, blues etc. När det gäller country lyssnar jag helst till traditionellt där också, typ Carter Family, Hank Williams. Eller outlaw som Jennings, Nelson, Kristofferson, Cash. Men bluegrassmusiken behövs också ! Och Country Gazette framför den med den äran !