Allmänna Idrottsklubben, AIK 2012


AIK har antagligen världens vackraste klubbmärke. Det tänker jag ofta på när jag ser AIK:are i olika sporter, av naturliga skäl handlar det oftast om fotboll eller ishockey. Idag börjar dessutom SM-slutspelet i hockey, bortamatch mot Luleå.

Man hade givetvis kunnat önska sig en lättare motståndare än Luleå, ett lag som vann grundserien och därför fick välja motståndare, en ordning som jag hoppas försvinner till nästa säsong. Inte därför att de förnedrar gnaget genom att välja dem först, för tror de att AIK blir en munsbit så tror de fel. Men det är inte därför de valt AIK, det handlar om pengar. Man vet att man säljer ut varenda plats i hemmaarenan och att Globen också blir fullsatt då matcherna går där. Ekonomi är viktiga saker och tänk om man skulle missa matcherna mot AIK. Säga vad man vill om de andra lagen, men de drar inte lika mycket publik.

Men trots allt så är inte år 2012 hockeyns år, det är Råsundas år. Vår gamla nationalarena sjunger på sista versen och årets allsvenska är den sista som spelas där. Det spelar roll, vi är nämligen många som har starka fotbollsminnen därifrån, och framförallt den mycket speciella stämning som alltid har gällt. Jag tror dessutom att alla supportrar kommer försöka göra säsongen 2012 till något alldeles extra, allt för att hedra klubben och arenan.

I AIK:s nya matchtröja för 2012 står det på insidan (!) i tröjan: ”Långt har jag färdats och mycket har jag sett, men på mitt lag ser jag mig aldrig mätt. Stormar har rasat men vinden har vänt, och den tar mig tillbaks till Råsundas gräs!”

Man tar på det sättet ut en hel del nostalgi redan i förväg, och för egen del innebär 2012 att jag ska se en bunt hemmamatcher, hur många går inte att säga just nu. Och laget med världens vackraste klubbmärke har också den allra vackraste supportersången, klicka och lyssna. Själv får jag gåshud över hela kroppen när jag lyssnar…

it Andra om: , , , , , ab123 dn12 svd12


6 svar till “Allmänna Idrottsklubben, AIK 2012”

 1. Loggan är en sorts efterapning(sic!) av adelssläkters diverse plakat,väl?

  Visste inte du var rojalist?

  ;)

  • Kallas det inte heraldik? Vem som helst kan skaffa sig en vapensköld, eller ett märke, och det är INTE en efterapning av ”adelssläkters plakat” :-) Republikanska föreningen kan oxo skaffa sig en vapensköld, här på den här bloggen riskerar de som dummar sig mot mig eller mot AIK att hamna i spamfiltret, med eller utan vapensköldar… :-P

   Du är bara Avundsjuk!!

   (Blev tvungen att kolla IP-numret, nu förstår jag bättre varför du surar.. :-)

   • Gubbajäkel.

    Jag vet väl vad det heter med mera,alltid roligt att reta,;). Om jag nu hamnar i spamfiltret så må det hända.
    I I övrigt är jag inte på ”apberget”,”glasberget” eller något annat berg.

    Men det är sant att jag är en G3! :-D