Zlatans karriär över?


Diskussionerna om Zlatans vara eller icke vara i FC Barcelona har övertygat mig om att klubben vill bli av med honom, men att de givetvis vill ha ett så bra bud som möjligt. Man anser troligen att det bör ske snabbt, innan serien startar på nytt eftersom seriestarten kommer att visa att Ibrahimovic inte ingår i klubbens startelva.

AB: ”När David Villa skrev på för Barcelona i mitten på maj fick klubben ett centeralternativ till Zlatan Ibrahimovic. Och den hårdnande konkurrensen har spätt på ryktena om den senares framtid.

Manchester City, som tränas av Ibrahimovics förre tränare Roberto Mancini, ska ha bjudit 350 miljoner kronor för svensken och kan tänka sig att erbjuda Robinho som en del av betalningen. Sent i går kväll gick dock Barcelonas vd Joan Oliver ut och förnekade att en sådan affär skulle vara aktuell.

– Vi är fortfarande glada för att Zlatan Ibrahmovic är en Barça-spelare. Om vi skulle göra en bytesaffär med en annan spelare skulle knappast Zlatan vara en del av den transaktionen, säger han till El Mundo Deportivo.”

Skulle Joan Oliver gå ut öppet med att FC Barcelona vill bli av med Zlatan så skulle det givetvis påverka marknadsvärdet högst avsevärt. Äger man en toppspelare så säger man inte att köpet var ett misstag och att man ångrar sig, det vore en mycket dålig idé ur ekonomisk synvinkel eftersom det skulle minska hans marknadsvärde ännu mer. Hur många begagnade bilhandlare säger till sina kunder att bilen som de tittar på har vissa dolda brister?

Hela den här soppan är givetvis trist för Zlatans del, det kan inte kännas kul att börja sin tid i klubben med att göra mål på mål men att redan efter ett antal månader vara bänkad – för gott. Å andra sidan kan man konstatera att han är en mycket välbetald avbytare, men t.o.m. Zlatan själv har nog konstaterat att han egentligen inte är mer än en handelsvara. Uppgifterna om att Manchester City har bjudit 350 miljoner för Zlatan är dessutom inte bekräftade.

Zlatan själv har antytt att han inte utesluter att lägga av med toppfotbollen, något som tydligt visar att han är medveten om sin situation och att hans värde har sjunkit rejält.

i Tags: , , , , , ab1 ex svd dn t