Zlatans Fiasko

Ikväll så visade det sig att Zlatan brände en straff, en straff som han inte ens skulle ha lagt. Var det inte så han gjorde i en landslagsmatch när Fredrik Ljungberg skulle lägga en straff?

AB: ”Filippo Inzaghi kom in och ordnade ännu en straff i Milan-tröjan. Andrea Pirlo började gå fram lite försiktigt men backade när Zlatan Ibrahimovic gick fram och tog bollen. Zlatan lade straffen – och missade. På Sportbladets fråga om huruvida det var rätt att låta en uppbenbart trött Zlatan lägga straffen svarar Milans tränare Max Allegri: – Den som lägger straffar missar också ibland. Den som inte missar är den som aldrig lägger några.”

Unge herr Ibrahimovic har redan gjort ett antal spektakulära uttalanden, han har bland annat klagat på sin gamla klubb Inter och även sagt att Milan ska vinna ligan, för nu spelar han före dem. Det verkar som han har noll koll på Jantelagen, något som blir extra tydligt när Milan tappar en given trepoängare i premiären.

I ärlighetens namn så tror jag inte att det gör något, det blir snarare tvärtom. Laget kommer ner på fötterna och inser att det är hårt arbete som gäller, både på träningar och på matcher. Problem blir det först i den stund då Jantelagen visar sig omfatta resten av spelarna i laget, att stå tillbaka för en fotbollsdiva är säkerligen inga problem så länge denne gör det den ska. Så det vill till att Zlatan visar sin kapacitet för Milans fans rätt snabbt, samtidigt som han låter lagkaptenen besluta om vem som ska lägga straffar och frisparkar.

it , , , , , , , , , ab12 ex12 svd dn1

  1 comment for “Zlatans Fiasko

  1. Spinnarn
    12 september, 2010 at 17:00

    Z har alltid kört med lite fula knep. Omoget, liksom hans tal om att Milan nu ska vinna allt bara för att han är med i laget. Omoget.

Comments are closed.