Zlatans bäst före-datum har passeratsZlatan blev petad ur FC Barcelona, nu är han petad ur AC Milan, jag undrar hur lång tid det tar innan PSG sätter upp honom på transferlistan. Möjligen får han ett halvårs smekmånad i klubben, men på sikt tror jag att det blir problem.

Jag har tidigare skrivit att jag tror att Zlatan Ibrahimovic är en belastning för ett fotbollslag, och det oavsett om det är landslaget eller ett klubblag. Zlatan är en av världens bästa fotbollsspelare, men hans ego är antagligen för stort för alla lag, jag tycker att det finns starka tecken som tyder på att han har svårt att anpassa sig till en lagsport. Delvis beroende på hans unika talang, men också tack vare hans talang. Han kan därför bli en belastning för vilket lag som helst.

Man kan titta på det svenska landslaget, ett mediokert lag i Europasammanhang, vi lyckades ta oss till EM men inte till slutspel. När det gäller statistiken så visar det sig att Sverige har bättre statistik utan Zlatan än vad laget har med honom på planen. Det vet Erik Hamrén men han gör inget åt saken beroende på – ren feghet. Han törs inte berätta varför han skulle vilja ställa Zlatan utanför ett landslagsuppdrag, han förnekar det eftersom det annars skulle bli krigsrubriker i tidningarna.

Inte ens tidningarna vågar peka på detta faktum, man väljer att hellre att sitta still i båten, man vet att Zlatan annars skulle neka tidningen alla intervjuer och den risken kan man inte ta. Alla minns säkert Zlatans långvariga bojkott av Aftonbladets sportjournalister efter att någon av dem hade skrivit något ofördelaktigt om honom. Det är en märklig tingens ordning att en fotbollsstjärna ska tillåtas styra vad media ska skriva..


i Andra om: , , , , , , , , , , , , , ab1 sr gp dn svd12


9 svar till “Zlatans bäst före-datum har passerats”

 1. Själv tycker jag det är bra att media får skit när de skriver skit. ( fast detta var typ 10 år sedan ) Sen att påstå att killens bästa datum har passerat dagen efter han skriver ett nytt kontrakt med 14,5 milj Euro/år i lön känns lite obefogat. Ditt återkommande argument om att Zlatan inte är en lagspelare och förstör för de andra vore endast relevant om vi pratar pojkfotboll.

 2. Zlatan blev inte petad ur Milan, han var ju deras bästa spelare! Sen att de inte hade råd med honom är en annan sak.

  • Ja det är många som klagar på herr Ibrahimovics förmåga att smälta in i ett lag, det har väl förföljt honom jämt antar jag. Jag vet inte om det vad du Jinge som skrev om hans gestikulerande och hans ilskna kommentarer till medspelarna, men att Hamren gjorde honom till kapten var ett misstag. Han är enastående i vissa stunder, men de andra spelarna med sådana kvaliteer har jättesvårt att komma fram. Men om han spelar i Milan eller PSG spelar nog ingen roll, och jag tror att Milans ledning nu på allvar kan ta itu med Champions Leage.

 3. Vi vet ju att du Jinge anser att fotbollsspelare blir sämre när de passerat 25 men så är det knappast och definitivt inte beträffande Zlatan. Milan behövde pengar och då sålde de sin bäste och värdefullaste spelare.

  Sir Stanley Matthews utsågs till Årets engelske spelare vid 48 års ålder och spelade ligamatcher i 50-årsåldern.

 4. Jösses, du tänker tydligen i samma banor som Svante Weyler och Yrsa Stenius. Så mossigt, liksom:)

  Och som Ulf Svensson påpekade, det handlar det om att Berlusconi saknar kulor. Milan befinner sig i ekonomiskt trångmål.

 5. Zlatan är Sveriges bästa spelare … kanske den bästa vi någonsin fått fram även om det är svårt och blir fel att jämföra med spelare för 50 år sen. Att han skulle ’förstöra’ för sina lag är dock rent strunt, det är faktiskt vuxna individer vi talar om.

  Jag brukar ofta ta upp tyska landslaget när jag duskuterar Zlatan. Tyska Landslaget har tills för några år sedan ALLTID präglats av interna strider och extrema vinnarskallar som inte ’gillade’ varandra i alla lägen och ofta visade det väldigt tydligt på plan. I samband med att Jogi Löw tog över så blev dock Tyskland ett lag av ’korgossar’ där alla verkar vara bästa vänner i värsta ’Barca-andan’ och som av en tillfällighet så har de slutat vinna titlar.

  Min slutsats av detta är att även om Zlatan skulle vara ’krävande’ mot sina medspelare så är det inget som borde påverka dem då de allesammans är fulltidsproffs (det gick ju dessutom bra med Freddie Ljungberg som var minst lika ’krävande’ på plan). Däremot är nog även jag tveksam till om han borde vara Lagkapten, han känns inte som lagkaptenstypen, men frågan är vem vi skulle ta istället ? Mellberg hade varit det enda alternativet för mig och han har ju slutat.

 6. ”men hans ego är antagligen för stort för alla lag”, och egot lär inte bli mindre av att han får högre lön efter varje ”petning”.