Zlatanfixeringen stör landslaget?

Varje dag står det spaltmeter om Zlatan Ibrahimovic i tidningarna, och visst, han är en internationell stjärna så på ett sätt så finns det fog för intresset. Men det verkar som om pressen glömmer bort resten av landslaget, för om Zlatan och några till är de som ska göra målen så krävs det ett helt fotbollslag bakom målgörarna. Nu verkar det mer som om det räckte med att skicka ut Zlatan på planen.

AMSTERDAM/AB: ”De holländska försvararna väntas försöka psyka och sparka ner Zlatan Ibrahimovic. Det välkomnar den svenske superstjärnan. – När man gör mig förbannad spelar jag som bäst, säger Zlatan. Det var i gårdagens Sportbladet som flera av de svenska Hollandsproffsen berättade att de var övertygade om att holländarna är beredda att ta till alla medel för att knäcka Zlatan Ibrahimovic i tisdagens supermatch. – De måste vara väldigt tuffa mot honom, nästan brutala som de var i VM, säger Andreas Granqvist. – De kommer att försöka psyka honom och sparka ner honom, säger Philip Haglund i Heerenveen.”

Jag ser bara till mig själv, om jag vore lagspelare i någon sport så skulle jag få finna mig i att sportens lysande stjärnor fick mer uppmärksamhet än jag själv. Det är inget konstigt med det och de flesta är vana vid detta från klubblagen oavsett om de är professionella eller inte. Men det måste givetvis vara någotsånär verklighetsbaserad rapportering. Varenda spelare i landslaget är viktig, och ska Sverige ha en chans att ens rubba ett världslag som Holland så måste samtliga lagmedlemmar spela på topp.

Vill man vara säker på att inte förlora några pengar på matchen så bör man spela på hemmavinst med 2-1 eller 3-1, de är de mest troliga resultaten. Det står också i proportion till Sveriges chanser att slå ett lag som inte förlorat mer än någon enstaka match på två-tre år. Jag oroar mig för att den ensidiga rapporteringen om Zlatan orsakar irritation hos de övriga spelarna, en irritation som i värsta fall sänker motivationen, om inte medvetet så omedvetet.

Det värsta är att journalister vet om det här förhållandet men de får antagligen order uppifrån att koncentrera sig på den som säljer flest tidningar, något som jag befarar kan få negativa konsekvenser för sammanhållningen i laget. Och får det negativa konsekvenser så kan det påverka resultatet. Men är det någon som tror att journalisterna i så fall sträcker upp en hand och säger att de själva medverkat till den dåliga stämningen?

it , , , , , , , ab123 ex123 dn1 svd1

  3 comments for “Zlatanfixeringen stör landslaget?

 1. Sven O
  11 oktober, 2010 at 09:42

  Jag tror dessvärre att det blir 3-0 eller 4-0 till holländarna.

  • Bosse B
   11 oktober, 2010 at 11:50

   Jag tror på förlust jag med… men en knapp sådan… klarar ett mediokert finland av att bara förlora med 2-1 mot holland (finland var nära att kvittera på slutet) så skall även vi klara av att inte bli utspelade….finns en chans att vi klarar oavgjort men som sagt tror snarare på en 1-0alternativt 2-1 förlust

 2. Martin Forsman
  11 oktober, 2010 at 22:14

  Jag tror på en turlig 1-0 vinst efter mål ”Den Store”. Jag stör mig inte alls på fixeringen kring Zlatan utan tror det är positivt att han tar pressen från resten av spelarna. För övrigt är han så mycket bättre att han förtjänar att hyllas enligt mig :) Om inte annat för att Åkesson & Co stör sig på det …

Comments are closed.