Zlatan säljs!

Det har varit många bud om Zlatans vara eller icke vara i FC Barcelona. Själv sade han vid presskonferensen att han var Barcelonaspelare när han åkte och att han är det när han kommer tillbaka. Men ingen ska inbilla mig att klubb-
ledningen går ut öppet och säger att han inte platsar i laget, det skulle vara en dålig affär när de planerar att sälja honom.

AB: ”Dessutom är anfallarens framtid osäker och ryktena om ett klubbyte i sommar fortsätter. I veckan får Pep Guardiola och Zlatan chansen att prata ut. Hur ser Barcelonatränaren på Zlatans roll i laget nu när världsmästaren David Villa ansluter? Det är en fråga många vill ha svar på – inte minst Zlatan Ibrahimovic själv.”

Det råder knappast minsta tvekan om att Zlatan är en världsspelare, men studerar man FC Barcelonas lag så är väl praktiskt taget alla i klubben just det, även de som sitter på bänken. Och nu har klubbens ekonomi fått sig en törn, något som givetvis innebär att de spelarna med högst månadslön gärna är några som man gör sig av med. Det faktum att Zlatan dessutom är en humörspelare innebär att han kan gå och hänga med huvudet, något som vi sett prov på i landslaget.

Sammantaget så talar allt för att klubben vill bli av med honom, att de inser att han var en felrekrytering. Men det är knappast något som de går ut med i direktsänd TV, skulle italienska klubbars intresse öka om de för höra att den nuvarande klubben inte behöver hans tjänster? Dessutom har Zlatan en spelaragent som ständigt tycks vara drabbad av ett slags lösmynthet som skulle få en tupp att bli svart av avund. Lämnar man den mannen med en sladd och tillhörande mikrofon så sitter han nog och pratar tills han tuppar av på grund av näringsbrist. En inköpare gör nog bäst i att kräva att Zlatan ska dumpa vederbörande.

Zlatan sade också på presskonferensen att han blivit placerad i en mängd olika klubbar, han borde ta sig en funderare på vem som sprider den sortens rykten ständigt och jämt.

i , , , , , , ab123 ex1234 svd dn t

  7 comments for “Zlatan säljs!

 1. 19 juli, 2010 at 20:00

  Vilken dag som helst kommer nyheten nu. Varför ställer han upp i landslaget igen? För att stärka sina aktier.

  • Martin Forsman
   20 juli, 2010 at 01:00

   Eller så är det för att vi nu har en förbundskapten som vill spela ’rolig’ fotboll och som vill använda Zlatan i en vettig roll d v s som topp i ett 4-2-3-1 system. Då slipper Zlatan att ödsla energi på defensivjobb och kan lägga allt krut framåt där hans kvalitéer finns. Helt ärligt hade jag också tröttnat på långbollarna från backlinjen som vi såg allt för mycket av under Lagerbäcks tid om jag varit Zlatan.

   Zlatan är vår enda världsspelare och den främsta, eller t o m enda, anledningen till att han inte lyckats i Barca är att Guardiola använt honom fel. Zlatan är ingen striker som ska stå och peta in ’fulmål’ i straffområdet utan en komplett offensiv forward som ska vara mer delaktig i spelet vilket han blir i Landslaget med det nya systemet.

   Man kan ha många åsikter om Zlatan som person men vi behöver honom som spelare i landslaget om det ska bli något EM-spel, det är i varje fall jag helt övertygad om.

 2. Roland
  19 juli, 2010 at 23:17

  Vilket påhitt.Zlatan har inte spelat på länge och då blir man sugen,svårt att tänka ut.
  Varför skulle Zlatan som har 4 år på sitt kontrakt vilja sluta.Han kan sitta av 120-130 miljoner om året,det hade väl ingen gjort.Detta är tecken på att ingen tänker idagens vardag. Folk går som Zoombi och hittar på något skit om Zlatan.Han har väl så pass mycket pengar så han gör som han vill.Tyckte Villa var tam i Finalen i VM. Messi
  gjorde ingen glad när han fick lite motstånd och ingen som la mackor på fötterna. Sedan låg han ner och spelade.
  Nä Zlatan du kan totalt nonscalera Barcelona och Guardiola en stor bluff utan sina spelare.

 3. Tjackvao
  20 juli, 2010 at 09:43

  Ständigt denna Zlatan. Finns det inte någon som inte är inställsam och kan tala om att Zlatan endast är en medelmåtta?

 4. Charlie
  20 juli, 2010 at 09:58

  Sälj skräpet!

 5. Anonym
  20 juli, 2010 at 10:03

  Den där mannen platsar inte ens i Hammarby tror jag!

Comments are closed.