Zlatan och mediefiaskot

Klockan 05.43 trampade jag igång datorn för att se hur det gått i matchen Arsenal – FC Barcelona, och givetvis hur det gått för Zlatan. Jag visste att han hade gjort två mål innan jag stängde av datorn igår kväll och nu ville jag veta om man hade vunnit matchen.


Det jag möttes av var som vanligt
ett utomordentligt segt Aftonbladet, för trots min relativt höga hastighet på nätet så är just Aftonbladet den tidning som laddas klart långsammast. Mängder av funktioner laddas hem, givetvis mest reklam. Och ingenting, absolut ingenting indikerade att Arsenal tagit igen försprånget och klarat ett oavgjort resultat 2-2. För det är nu så det är av någon outgrundlig anledning. Vill man se resultatet av en match i en kvällstidning så måste man ofta ladda hem en tung applikation där journalisten som bevakar matchen har skrivit ner ett referat av händelserna på planen. Men jag är intresserad av resultatet, inte vem som sparkade Ibrahimovic på smalbenen i matchen, och när det gjordes.

Dessutom är jag intresserad av en relativt kort och lättillgänglig kommentar som sammanfattar det som skett. På Aftonbladet hemsida kunde man följa Emil Karlssons rapportering ”direkt”. När tidningar rapporterar ”direkt” så ska man inte drista sig till att tro att de lägger ut ett twitterflöde där deras journalist kort och snabbt redogör för vad som händer under matchen, nej de lägger ut en applikation som är minst sagt seg som sirap. Ofta krävs det att man laddar hem hela rapporteringen för att få veta att det blev oavgjort. Men de varierar sig lite faktiskt, ibland ”livebloggar” tidningarna, en verksamhet som är minst lika svårtillgänglig.

zlatan

Det händer relativt ofta att jag vill veta resultatet i en viss match, eller veta hur det gått för en enskild idrottare i något sammanhang, detta sammanfaller i hög grad med andras intresse för resultatet. Men tro inte att någon tidning erbjuder mig en hundra ord lång notis på webben, nejdå. Troligen är det konkurrensen från sociala medier och internet som gör att nyhetsrapportörerna slår knut på sig själva för att visa att de finns på nätet och kör applikationer som bara resulterar i att de går miste om en massa läsare.

intressant Tags : , , , , , , , ab123 ex123 dn svd

  12 comments for “Zlatan och mediefiaskot

Comments are closed.