Zlatan kommer säljas


I samband med att Zlatan blev permanent lagkapten för landslaget så sade Erik Hamrén på presskonferensen att han måste förbättra sitt kroppsspråk när det går tungt för laget, det är en liten antydan om hur man tänker i landslagsledningen, och det är knappast någon hemlighet att vissa ledare har synpunkter på herr Ibrahimovic.[column width=”49%” padding=”2%”]Expressen: ”Zlatan Ibrahimovic gjorde stor succé i sin återkomst till landslaget. Men när han i dag återvänder till klubblaget Barcelona gör han det med en osäker höst framför sig. De två stora Barcelona-baserade tidningarna, El Mundo Deportivo och Sport, skriver i dag att klubben fortfarande jobbar aktivt för att bli av med Zlatan. Hetaste ryktena om ny klubbadress: Milan och Manchester City. Trots alla flyttrykten har Zlatan Ibrahimovic inlett säsongen på bästa sätt. Två mål på två matcher under Barcelonas försäsongsturné i Asien, och så målet direkt i landslagscomebacken mot Skottland.”

Nu har det varit så mycket skriverier i tidningarna att vi kan konstatera att det inte är någon rök utan eld, möjligen kan vi också slå fast att FC Barcelona är dåliga försäljare om de verkligen vill sälja Zlatan. Med en sådan massiv ryktesspridning så finns det givetvis ingen klubb som inte undrar varför klubben ångrar köpet, eller så anser de sig veta att det inte är helt okomplicerat att ha Zlatan i en spelartrupp, eller vilka skälen nu kan vara.

Själv säger Zlatan att han ska bli kvar i Barcelona, men jag undrar om han verkligen vill det om han hela tiden får nöta bänken. Samtidigt visar det också på ett problem när en idrottsklubb spenderar så enorma pengar som Barcelona gjort på Zlatan. Själv anser jag att Zlatan med familj ska ha sin framtid tryggad, men för det krävs ingen halv miljard kronor. Tiondelen av den summan skulle också ge en tillvaro utan ekonomiska bekymmer, fast det är klart, man kan inte hålla sig med en jättevilla i Malmö med havstomt och samtidigt en[/column]

[column width=”49%” padding=”0″]Zlatan

jättevåning på Strandvägen som tidningarna har hävdat att han intresserat sig för.

Alla skriverier om detta måste rimligen tära på Zlatan, han vet om att han är en av världens bästa forwards, men det mesta av skriverierna runt honom handlar om att hans klubb vill bli av med honom. Visst, med tanke på hans inkomst får han väl stå ut med en del, samtidigt blir han knappast en gladare och bättre spelare av allt medialt surr. Spekulationerna om Manchester City beror nog mest på hans agents glappande talorgan.

it , , , , , , , , ex12 ab1234 svd1 dn1 [/column]


4 svar till “Zlatan kommer säljas”

  1. Jag tror att du har rätt. Zlatan lägger nog av med fotbollen dessutom. Förödmjukas han av Barca så skippar han nog resten, stålar har han ju.

  2. Avundsjukan mot Zlatan kommer tyvärr aldrig dö ut i Sverige. Ett tag trodde jag att den skulle göra det, men efter den senaste tiden inser jag att han aldrig kommer bli accepterad fullt ut.

    • Det är säkert sant, till viss del så har media en agenda, men har det inte oxo med att göra att hans agent pratar oftare än vad som är lämpligt?

  3. Jo, media har säkert en agenda. Iallafall har de en tidning att fylla. Zlatans agent känns inte som världens mest pålitliga eller seriösa människa. Mycket av det han säger känns onödigt och jag undrar hur Zlatan orkar med det. Men han litar väl på sin agent till 100%…