Zlatan bor i Stockholm?Det skrivs mycket om Zlatan Ibrahimovic just nu, bland annat det som står i min rubrik. Jag ska kolla upp just den saken om jag kan och återkommer med besked. Återkommer med besked gör även Zlatans agent Mino Raiola enligt artiklarna i tidningarna. Ska Zlatan spela för PSG eller Milan, det är frågan?

AB: ”Efter långa förhandlingar gick Milans president Silvio Berlusconi ut och sa ”Jag har sålt Ibrahimovic och Thiago Silva till PSG” Övergången offentliggjordes aldrig under torsdagskvällen. Sky Italia rapporterar om att Zlatan och den franska klubben fortfarande inte är överens om lönen. Enligt uppgifter till italienska medier ska Mino Raiola träffa PSG:s sportchef Leonardo under fredagsmorgonen. Redan den 4:e juni avslöjade Sportbladet att Milan var redo att sälja Zlatan Ibrahimovic eftersom de ville bli av med svensken höga lön på tolv miljoner euro. Därefter har det varit många turer fram och tillbaka.”

Stämmer tidningsuppgifterna så har Zlatan en årslön på runt 108 miljoner svenska kronor. PSG har enligt samma tidningar erbjudit honom 80 miljoner i årslön och det lär vare sig han själv eller Mino Raiola vara nöjda med. Men själv undrar jag om det verkligen handlade om lönen i Milan. Mycket tyder på att herr Ibrahimovics humör, och hans inställning till lagkamrater som inte passar direkt till hans högerfot, kan vara ett problem i Milan precis som det har varit i svenska landslaget.

Backar vi tillbaka till EM-kvalet så gjorde Sverige flera mål då Zlatan inte fanns med i laget, än vad man gjorde när han fanns på planen. Jag vet inte om det är entydigt, men tittar man på TV-bilderna på Zlatan när kamraterna misslyckas så kan jag förstå att vissa spelar mer avslappnat då han saknas på planen, något som även målskörden tyder på. Men ingen kan förneka att han är en s.k. ”striker”, när han skjuter så skjuter han hårt och träffar ofta målet. Kanske har jag fel, det är bara landslagets statistik som är bättre utan Zlatan?

Men som jag tidigare påpekat så tycker jag att man bör föryngra landslaget, och dristar man sig till att skriva något sådant så morras det runt om bland läsarna. Men har jag rätt i mitt antagande om misstämningen i laget så kanske samma sak gäller i Milan..


i Andra om: , , , , , , , ab1234 gp12 svd12 dn12


3 svar till “Zlatan bor i Stockholm?”

 1. God morgon.
  Det verkar som om Milan ”gör en Inter”, alltså säljer de dyraste dom har för att få loss pengar och köpa in nya hungriga spelare. Sen kanske Milan har haft fler gamla gubbar än vad Inter hade då och nu slutar många av dom eller säljs vilket bara kan vara bra för Milan! Vi vet ju hur det gick för Inter säsongen efter att Zlatan lämnat och vi kan tro att det på ett par års sikt ska bli ett starkare Milan.
  Det står i Sportbladet att Zlatan nu blir den dyraste någonsin om detta nu går igenom och detta sagt i positiv mening. Vilka har han i sällskap på topp fem listan..? Varken Anelka, Crespo eller Veron har väl gjort sej kända som toppvävningar och alla fyra har väl varit ”problembarn” som gjort fler klubb-byten än femman på listan, Ronaldo, som väl gjort två. Så särskilt smickrande vet jag inte om det är att hamna högst på den listan.
  Det var ju fantastiskt kul att se Italien i EM jämfört med Frankrike som var rena sömnpillret. Däremot kan det väl diskuteras om Franska ligan verkligen är så mycket sämre än den Italienska. Toppen i Italien har gått längre än de Franska lagen i Champions, men så hemskt mycket sämre tror jag inte att ligan som helhet är. Har sett många många fler riktigt bra matcher från Frankrike än från Italien de senaste åren, men smaken är ju olika.
  Om/när Zlatan nu lämnar Milan så är det väl ingen som kan ha blivit speciellt förvånad och jag fattar ärligt talat inte varför det blir sånt ståhej. Det är ju som sagt inte första gången han byter klubb och det lär nog inte vara sista heller…

  APEX

  • Tror oxå att du har rätt ang Zlatan som lagmorals-sänkare. (se gärna tillbaka på mina inlägg om Guillou´s tankar i ämnet…). Jag tänker sträcka mej så långt och säga att Zlatan riskerar att bli bänknötare a´la Henry i Barcelona om han nu går till PSG. Jag tror nämligen att Fransoser har kortare tålamod än Italienare och att om han går omkring och gnäller och inte levererar det fansen förväntar sej kan det nog bli så. Och då lär vi nog se ett nytt klubb-byte redan nästa sommar till den som då betalar bäst…

   APEX

   • Visst är det så…Zlatan är en lagmoralsänkare. Det är dock konstigt att en lagmoralsänkare vinner ligan vart han än spelar…och detta år efter år.