Wikileaks avslöjar skrävliga norrmän

Nu avslöjas att Wikileaks har läckt papper där den amerikanske Oslo-ambassadören i en rapport hem till sitt eget utrikesdeparte-
ment berättat att – Norrmän är självgoda typer.

Tänk det visste vi alla, om någon händelsevis inte varit i vårt ”brödra-
land” så räcker det med att titta på Skavlan. Eller varför inte lyssna till Petter Northug när han uttalar sig om svenska skidåkare. Bland damerna så är Marit Björgen inte lika gapig, men vad gör människan? Hon åker ifrån Charlotte Kalla så det stänker om det. Så att den amerikanska ambassa-
dören berättar hem om att deras självgodhet är inte konstigt, USA hade ju kunnat fråga oss svenskar så hade vi berättat det direkt.

Vi får trösta oss med att Norge inte kan slå svenskarna i vare sig Hockey eller Fotboll, inte ens om de trollar med knäna.

it , , , , , , , , , , ab1 ex dn svd svt

  13 comments for “Wikileaks avslöjar skrävliga norrmän

 1. Rolf
  15 december, 2010 at 14:51

  Självgodhet? Håller inte med om det begreppet,det är snarare självförtroende som kommer till utryck i en sådan optimism att det låter lite självförhärligande. dvs det går bra nu….
  Sverige hade också självförtroende tidigare, men idag är vi snarare självplågare .

  • 15 december, 2010 at 15:21

   Meddela genast det amerikanska utrikesdepartementet att du har en avvikande uppfattning till deras ambassads uttalade!! :-)

   • Torgny
    17 december, 2010 at 09:02

    Det behövs inte. Dom har redan koll på sådana här avvikande bloggar (-:

 2. Gert
  15 december, 2010 at 15:48

  Norrmännen tar inte skit från någon, de är ”sig selv nok”. Däremot, att vara ”osvensk” anses av oss i Sverige vara en positiv egenskap. Det säger allt…

 3. 15 december, 2010 at 16:37

  Lol gillar att det kommer från landet där allt är ”störst, bäst och vackrast” :P

 4. Kamelsilaren
  15 december, 2010 at 17:40

  Det var ju den där jänkaren som promenerade på Karl Johan, och fick syn på en kille som han tyckte såg mer svensk än norsk ut. Och när han nyfiket frågade killen om han möjligen var svensk turist fick han till svar ”nej jag är norsk men jag har legat sjuk ett halvår”.

 5. BengtM
  15 december, 2010 at 21:54

  Det är inte så många år sedan norrmannens högsta önskan var en vit mercedes med en svensk chaufför. Vi klarade oss undan kriget, vilket satte oss i en särställning (läs: söta bror). Norrmännen är bönder och fiskare, men det skall inte bli roligt att uppleva dem utan olja. Under vitskriget för x antal år sedan var de dock ganska roliga med följande: Vorfor ble icke Jesus fött i Sverige? Det var helt umulig å oppbringe tre vise menn o en jomfru.

 6. moe
  15 december, 2010 at 22:18

  ”Vi får trösta oss med att Norge inte kan slå svenskarna i vare sig Hockey eller Fotboll”, du glömde damhandbollen :) där de beskrivs som ” världens bästa lag ”.

  • 15 december, 2010 at 22:21

   Är damhandboll en sport?

   • moe
    15 december, 2010 at 23:12

    Det har jag inte påstått :)

 7. Joakim
  16 december, 2010 at 01:02

  Dansken, hur är han? Är han duktigast i klassen när det gäller att ställa upp på det som Världens Herrar vill ha utfört på sin bakgår…förlåt, i andra länder?

 8. 16 december, 2010 at 02:49

  Börjar det inte snarare likna krav från USA:s ambassadörer i andra länder att de senares politiker ska krypa på knäna framför dem? När de inte gör det då tror de att de är något, när alla vet att det bara är USA som räknas, endast där storhet finns!

 9. sörmlänning
  17 december, 2010 at 14:35

  Ser man till vilken betydelse denna omgång på 250000 läckta diplomathandlingar har på de amerikanska ekonomiska intressena – inget!
  De tycks vara riktade mot Hilary personligen för att sänka hennes presidentkanditatur mot Obama.
  Ett desinformationstrick är att hemligstämpla dokument för att göra dem trovärdiga och sedan läcka ut dem. Bingo denna gång.
  Gamarna kalasar på det vådaskjutna offret medans business rullar på som vanligt.

Comments are closed.