VM-skandalen


Jag skrev det redan i förrgår, man behöver få in mål-
kameror även i fotboll. Eller som kommentatorerna i TV4 föreslog, en speciell måldomare.

Det tragiska inträffade som bekant, ett bra ribbskott från England studsade in i mål och sedan – ut igen. Linjedomaren och huvuddomaren var felplacerade och hundratals miljoner framför TV-apparaterna såg att bollen var en halvmeter inne, men inte domarna. Nu slutade matchen 4-1 till Tyskland istället för att jämnas ut till 2-2 som det hade blivit vid händelsen. Att engelsmännen tappade farten av det inträffade är väl självklart, och de lyckades aldrig komma igen.

Man behöver den sortens utrustning i alla internationella matcher, man behöver den säkerligen även i respektive länders högsta serie. Det hela är inte bara tragiskt för England, det är också tragiskt för domarna och hela fotbollen på det globala planet.

i , , , , , , , , ab12 ex1 svd dn t


6 svar till “VM-skandalen”

  1. Helt FIFA och herr Blatters ansvar det här. Svagt att de inte kan anamma den nya tekniken för att kunna undvika sådana här situationer. Går det bra att ha målkameror i ishockeyn, borde det ju även gå att använda i fotbollen.

  2. Har ingen aning om varför de inte inför målkameror. Blir ju ett **** liv när sådant här händer. Men man bör inte stanna vid enbart målkameror. Offsidekameror och och kameror som har syn på hela planen borde finnas tillgängligt. Då slipper man misstag och om någon skulle försöka filma till sig en straff så skulle det också synas.

  3. Jag älskar fotboll. Men domarens roll i sporten urholkar en del av sportens charm. Det har utvecklats en kultur där filmningar är okej, där varje hörna och frispark förstörs av brottningsmatcher i straffområdet, där offsidemål godkänns och korrekta mål underkänns. Varför denna teknikfientlighet från FIFA:s sida? Låt spelarnas prestationer avgöra matcherna – inte domarens… Inför kameror, gärna mängder av kameror…

  4. Å så fick Argentina ett solklart offsidemål godkänt mot mexiko i deras åttondelsfinal. Detta VM börjar bli en parodi vad gäller domarinsatserna. Inför videogranskning nu enligt samma system som i amerikansk fotboll, d v s lagens coacher får ’utmana’ säg 2 domslut per halvlek där man använder videogranskning. Snacket om att ’flytet’ i matcherna skulle försvinna är irrelevant eftersom sporten snart blir ointressant när lag drabbas så tydligt av felaktiga domslut. Tänk på Irland som missade sin VM-plats p g a Henrys fusk t ex.

  5. Det är klart att det är orättvisst!! Vi måste sätta press på FIFA för att införa målkameror och fairplay så som de pratar så mycket om. Detta är helt oacceptabelt!! Det är bara pga några gamla traditionella gubbar som sitter i styrelsen och inte förstår hur dessa situationer förstör spelet. De tror att det blir mer spännande och dramatisk med mänskliga feldömen, men så är det inte.. Folk vill se rättvisa resultat och må det bästa laget vinna… herregud.. är inte det korrekt eller?? Eller har jag uppfostrats fel?? Snälla, hur kan vi göra för att rädda sporten?? kan någon hjälpa att verkligen påverka FIFA och få de att lyssna?? Detta ÄR otroligt viktigt!! How much longer are we going to wait?? Är detta vad ni som fotbollsälskare vill?? Att lag åker ut pga misstag?? nu ? i en modern värld med tekniken som vi har??