Victor Fasth, Tre Kronors Hjälte


Det är dags att konstatera att Tre Kronor har fått en ny förstemålvakt i Viktor Fasth, en man som har chansen att bli legendarisk i landslaget. Samtidigt så bidrar han till att få elitserietränarna att på allvar börja kika på klubbarna i division ett.

Vi AIK-are är förstås medvetna om hur viktig Fasth har varit under säsongen, för med handen på hjärtat så hade AIK haft svårt att behålla sin plats i Elitserien om det inte hade varit för Victor Fasth. Personligen så är jag inte uppdaterad om hur det har gått i förhandlingarna mellan Victor och klubben, jag vet att man inte var överens strax efter nyår, och för AIK:s skull så hoppas jag att man löst den ekonomiska biten nu.

Victor Fasth ansågs vara planens bästa spelare i samband med matchen mot Österrike, det borgar för att Mårts ska anse honom vara förstemålvakt i laget och dessutom ge Fasth den extra trygghet som det kan innebära. Nu är dessutom målvaktens roll lite speciell så det kan vara bra för Victor att veta att han är nummer ett även om han skulle göra om bravaden från matchen före VM, att passa en utespelare i motståndarlaget.

Samtidigt så betyder det enormt mycket för hela laget att ha en stabil målvakt, forwards vet att de har möjlighet till en extra dragning eftersom försvarsspelet känns tryggare. Och AIK, ptja det är inte utan att man tänker på namn som Leif ”Honken” Holmqvist…

it Andra om: , , , , , ab12 ex1 dn12 svd svt sr


4 svar till “Victor Fasth, Tre Kronors Hjälte”

  1. Fasth är enastående, frågan är om han inte går iväg till NHL innan hösten.

  2. Fasth ( :-) ) jag gillar inte den där innebandystilen som målvakterna tillämpar just nu, det har förstört innebandyn och det förstör hockeyn.

  3. Tyvärr kommer han nog inte få chansen i Nästa os Lunkan är ju given i dom ”riktiga turneringarna” men i vm och andra B turneringar som lunkan tackar nej till så är ju Fasth Given! spännande målvakt tror han blir den naturliga ersättaren för lunkan den dagen han lägger av med hockeyn!

  4. Vilken tur för Stockholm och Sverige att Norrbotten finns där som försörjare av både det ena och det andra!
    ;-)