Världens Mest Moraliska Armé


[column width=”49%” padding=”2%”]Israeliska politiker har vid ett flertal tillfällen hävdat att den Israeliska armén är världens mest moraliska armé. Bortsett från den bristande sanningshalten i ett sådant påstående så svindlar det till ett ögonblick då man i tanken jämför med andra krigsmakter runt vår planet. Är det moraliskt att skjuta kvinnor och barn i Gaza trots att de viftar med vit flagg, vad är då omoraliskt? Är det moraliskt att bomba sjukhus, skolor, infrastruktur och ösa fosforbomber och granater över palestinska civila, hur ser då omoralen ut?

Bitte Hammargren/SvD: ”Den sydafrikanske juristen Richard Goldstone har fått löpa gatlopp efter sin presentation av den utredning där han anklagar både Hamas och Israel för krigsförbrytelser. Kritiker har anklagat den erfarne FN-juristen för att vara ensidig eller för att hjälpa terrorister. Men i en tv-intervju med engelska al-Jazeera svarar Goldstone – som är jude, sionist och vän av Israel – på kritiken. – Den internationella humanitära rätten handlar om hur krigen förs, inte om de är berättigade eller orättfärdiga krig. Vi har inte ifrågasatt Israels rätt till självförsvar, säger han. Men inget land kan ändra på den internationella humanitära rätten för att de inte tycker om regelverket, säger Goldstone.”

Richard Goldstone har drabbats av samma sorts fördömanden som alla Israels kritiker drabbas av, a-ordet, anklagelser om att vara – antisemit . Det var givetvis en i högsta grad förväntad reaktion. Lika förväntat var att Barack Obama och hans administration förklarat att rapporten är ”problematisk” och att den har ”brister”. De som hade fäst en gnutta hopp till George W Bushs efterträdare har snabbt blivit varse att det är business as usual i Vita Huset.

Men visst kan man kritisera palestinierna. Det är bara att se på Mahmoud Abbas, han sitter kvar på sin post idag precis som han gjorde igår. Visserligen skyddas han av Israel- och USA-utbildade soldater ur Fatah, men palestinier har ju
[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]

uppvisat en betydande fantasi förr när det gällt att sätta P för verksamhet riktade emot dem, men det kanske bara är en tidsfråga. De kanske planerar att sätta honom i en roddbåt med ett par åror och peka ut riktningen till Rom åt honom, vad vet jag?

Jag har för mig att antalet dödade israeliska soldater hamnade på siffran 13. Det var över 1400 palestinier som dödades i kriget, och en majoritet av dessa var kvinnor och barn. Det är det Israeliska måttet på moral, så länge man bara dödar hundrafalt fler än vad motståndarsidan kan döda så fortsätter man att vara väldens mest moraliska armé.

[/column]
intressant Andra om: , , , , , , , , , svd1 dagen12 dn12 annarkia t


11 svar till “Världens Mest Moraliska Armé”

 1. Rickard Goldstone har varit utsatt för häftiga attacker inne från Israel efter rapportens publicering
  Igår uppmanade Goldstone den amerikanska administrationen att ta sitt ansvar och peka ut alla de brister som de påstår finns i rapporten , Han sa följande
  ” Jag har ännu inte hört från Barak Obama var finns dessa brister , Om och när jag vet vilka de är då vill jag gärna svara ”
  Den amerikanska administrationen har förkastat Goldsone rapport och kräver en ny och god utredning
  Goldstone säger att de överväldigande majoriteten av kritikerna har aldrig läst rapporten

  Netanyahu krävde igår att folkrätten ska ändras för att som det heter bekämpa terrorismen , Israel är igång med en världsomfattande kampanj för att ändra krigslagarna
  Netanyahu tillägger , vi måste stoppa Goldstone lögner innan de sprider sig och vi vill ge armen full stöd för handlingsfrihet

  Goldstone tycker att det tråkigt att Israel försöker ändra på folkrätten trots att den skapades efter de brott som judarna har varit utsatta för av nazismen , Han tillade att folkrätten kan inte ändras bara för att det ena partner inte tycker om det , utrednings kommissionen har inte tittat på om Israel var berättigad att försvara sig utan på den omfattning och kraften som Israel använde mot Gaza

  • Netanyahu krävde igår att folkrätten ska ändras för att som det heter bekämpa terrorismen , Israel är igång med en världsomfattande kampanj för att ändra krigslagarna

   Snacka om att skapa – antisemitism.

 2. Att israeliska soldater stupar när de åker utomlands för att mörda är väl inte så märkvärdigt? Kvarstår endast 3 civila israeler – om nu potentiella reservister i IDF verkligen ska räknas som civila – altså färre än de 4 (tjänstgörande) israeliska soldater som israelerna själva sköt ihjäl.

 3. Man får inte glömma att av de 13 dödade israelerna vart 3 dödade av IDF. Om det var för att de var på väg att desertera när de insåg vad de var på väg att bli en del av låter jag vara osagt.
  Men faktum är i alla fall att IDF dödade 23% av de israeler som strök med under slakten.

  Bra att Goldstone står på sig när det blåser så hårt och kräver att Obama pekar ut de oegentligheter som han säger sig ha hittat i rapporten. Kan bli pinsamt för fredspristagaren.

 4. De som följde slakten i direktsändning visste redan då det hände att israeliska armén dödade de soldater som sårades och var på väg att tas om hand av Gazaborna. Man dödade dem för att slippa ha nya krigsfångar hos palestinierna. Målet för massakerna var ju sagt att befria Shalit.

  Man dödade sina egna soldater genom att bomba dem och de som bar iväg dem. Man sprängde även hus där man misstänkte att man hade sårade eller övermannade soldater.

 5. Det är det gänse orwellska språkbruk israel, så väl som USA och dess allierade numera så frekevent använder.
  Det moraliska bestå väl i att soldaterna använde vit fosfor, utarmat uran och sköt på palestinier bakifrån, även när barn som åldringar viftade med vit flagg.

  15 israeler dog unde det det senaste kriget i Gaza, hur många av dem

  som dog av s.k ””friendly fire vet nog ingen.”
  Men det var 1400 mördade palestinier, varav 5 500 blev allvarligt skadade kade under.
  Det är vad som kallas övervåld!

  • Tack för länken Karl. Fruktansvärt att läsa. Förstår inte att israelerna står ut med sig själva. Så in i helvete urdjävligt! Att låta palestinierna till och med betala för sitt eget vatten som man stjäl från dem varje sekund, år ut och år in, i decennier. Det bästa vore väl om hela skiten sjönk ner i Medelhavet. Så förbannad blir man.