Vancouver Canucks och AIK
När pressen skriver om våldet på svenska hockeyarenor så är det ofta lögn, eller om inte annat så är det hialösa överdrifter, jag vet eftersom jag själv fotograferat ishockey åt en av kvällstidningarna.

EX: ”När jag återvände till hotellet med pressbussen från Rogers Arena efter nattens sjunde och avgörande match i Stanley Cupfinalen, som Boston vann med 4-0, tvingades vi ta en lång omväg. Polisen hade spärrat av ett stort antal gator i centrum efter bilbränder och våldsam skadegörelse. Allt började efter matchens slut när tusentals fans – det uppgavs att 100 000 människor befann sig i Vancouvers centrum i anslutning till matchen i Rogers Arena – satte i gång våldsamheterna genom att krossa rutor till spritbutiker, lyxbutiker och varuhus.”

Ser man bilderna i tidningarna i nuläget så verkar det ligga en hel del i påståendet. Att fansen blev besvikna när Canucks inte lyckades vinna Stanley Cupfinalen är inte konstigt, men Kanada har knappast gjort sig känt i Europa för att ha en stökig idrottssvans, men det har man uppenbarligen.

Och visst skulle även undertecknad vara uppspelt om jag var och tittade på en SM-final i hockey om Gnaget var det ena laget, men jag kanske har uppnått en ålder som är lite stillsammare till temperamentet, jag skulle definitivt inte bråka med någon annan i publiken, i vart fall om inte vederbörande vad djurgårdare. Vilken form av våld jag i det läget skulle vara beredd att ägna mig åt vet jag inte, troligen skulle det inskränka sig till att jag hällde en plastmugg öl över huvudet på honom, möjligen att jag nöp fanskapet ordentligt på ett ställe där jag vet att det skulle kännas.

Nejdå, jag är en fridfull typ, att jag ens kan tänka på en SM-final i hockey beror givetvis på att Viktor Fasth blir kvar i AIK även nästa säsong. Det betyder att laget är givet i slutspelet 2012, och ska undertecknad kravalla lite så är det i så fall om man lyckas ta sig ända in i mål, om de vinner SM-guld igen…

it Andra om: , , , , , ex ab12 svd dn svt sr