Vaddå Tolva?

Efter invigningen av OS var vi nog många som parkerat i våra TV-soffor för att ta del av spänningen i damernas skidskytte, men de förhoppningar vi kanske haft kom på skam.

AB: ”Sköt fullt – ändå långt efter täten i skidskyttesprinten. OS börjar i uppförsbacke för ett av Sveriges främsta guldhopp. Helena Jonsson sköt fullt – men var ändå långt efter täten vid målgång. – Skyttet och åkningen kändes bra. Jag är jättebesviken, säger hon till SVT. Helena Jonsson leder världscupen och har målats upp som ett av Sveriges främsta guldhopp i Vancouver. Men efter skidskyttepremiären är frågan om den uppmålningen borde revideras… …Anna-Carin Olofsson-Zidek sköt fullt på stående, men hade en bom på liggande och var i mål ännu längre bak i fältet. Och hon hade lika lite koll på orsakerna som Jonsson. – Jag gjorde ett bra lopp, men är ändå långt efter. Det är konstigt. Jag har ingen aning om varför, jag måste höra med Wolfgang (Pichler), säger ’ACO’ till SVT.”

Om Helena Jonsson skjuter fullt och är nöjd med både skidorna och med skidåkningen så borde hon inte hamna på tolfte plats. Visst kan premiärnerver och stundens allvar och allt det där spela in, men tolfte plats? Hon är trots allt den främste inom sin disciplin just nu. Jag kan inte låta bli att tänka på en rubrik som jag använt, Olympiska Dopingspelen. Det som talar emot är förstås att elva stycken kom före henne i resultatlistan. Men hade det varit ryskor och finskor så…

En annan, och mycket störande faktor är medias ”liverapporter” från Vancouver. Vi har alla fått vänja oss vid uttryck som att de ”livebloggar” och liknande, det värsta med det är att det ofta blir oerhört segt om man ska ta del av rapporteringen, och ibland fungerar det inte alls.

Vi borde alla sluta klicka på den sortens rapportering, det kan möjligtvis förmå journalisterna att skriva artiklar igen.

intressant Tags : , , , , , , , ab1 svd dn1234 t

  15 comments for “Vaddå Tolva?

 1. 14 februari, 2010 at 08:05

  Helena kommer vara bäst sett över hela säsongen. Men så fort det är mästerskap och i synnerhet OS så finns det alltid vissa som toksatsar på det och kommer vinna över de som egentligen borde vara bäst.

  • 14 februari, 2010 at 08:07

   Nu talas det om urin och kogödsel, antagligen något som skulle göra spåren mer fasta, men skulle svenska vallateamet göra bort sig så fullständigt?

 2. Gösta Berling
  14 februari, 2010 at 08:11

  ”Bra tävling” – ändå långt efter … Skall detta bli vårt motto i OS ? Fruktar det värsta. Tycks som om ett stort antal konkurrenter har förmågan att göra ännu bättre tävlingar.

  Även Röjler gjorde en blek insats, han hörde visserligen inte till favoriterna, men borde ändå ha kunnat komma bland de 10-12 bästa.

  Men damkronorna var OK.

  • 14 februari, 2010 at 08:20

   Ikväll har vi Anja Pärson, hur det nu ska gå…

 3. 14 februari, 2010 at 08:38

  FIASKO!!!! Det är det enda jag har att säga. ACOZ var ju inte ens näst bästa svenska! Nog är det märkligt, men jag tror tyvärr inte att vi kan skylla på doping… Låt oss hoppas att jaktstarten går bättre! Då är det ju dessutom mera skidåkning vilket passar de svenska skidskyttedamerna bättre.

  Anja tar nog tyvärr inte någon medalj hon heller. Men ett par 3 guld ska vi nog få ihop i slutändan i alla fall tror jag.

 4. 14 februari, 2010 at 08:50

  Det var ju en norska som var före också och har svårt att tro att hon var dopad. Någon av dem kan ha varit dopad men jag tycker att det verkade som om Jonsson och ACO saknade 200%-inställningen i sin åkning. De åkte bra men för ”lugnt”. Se vitryskan som bommade 3 skott och ändå fick en jämförbar tid – kanske var hon dopad men hon åkte på utav bara…
  Nu är ju skidskytte inte den sporten där man bara åker som en dåre eftersom man ska kunna ha puls nog att sätta skotten också men jag tror att Jonsson saknade i maxinställning. ACO åkte på bättre men hon bommade ett och är säkert inte bättre än så här 2010.

  Skidskytte är en sport med mycket slump eftersom skjutningen tar olika mycket tid och man måste hålla igen något för att inte bomma. Det är snarare media som har skrivit upp svenskorna orimligt mycket. Vi får hoppas att de går bättre framöver när det är längre distanser vilket borde gynna Jonsson.

 5. 14 februari, 2010 at 10:06

  Hejsan Svejsan!

  Ja Helena och ACOZ skrivs det spalltvis om, men Anna Maria Nilsson som sköt fullt och kom på en 16 plats (vilket är helt enormt bra), henne talas det tyst om, d.v.s. inte ett jävla dugg! Dåligt helt enkelt.
  Jo, jakt starten bör gå bättre för de svenska stjärnorna. Men Anja tror jag inte alls på, fast man vet aldrig!

  Ha en Bra Valentine’s Day!

  Kram
  Stevie

  • Gösta Berling
   14 februari, 2010 at 13:26

   Eftersom ACO och Helena alldeles nyligen tog en dubbelseger är det inte konstigt att de blir uppskrivna.

 6. hans
  14 februari, 2010 at 10:13

  tyckte att tjejerna gjorde bra ifrån sig. det stora felet var den alltför korta distansen. längre skidåkning hade avgjort det hela på ett positivt sätt. vi kommer igen och mycket beröm till dem!!!!!!!

 7. Christer W
  14 februari, 2010 at 10:56

  Jag ger fullständigt fan i os och liknande.

  • 14 februari, 2010 at 11:16

   men kommentera måste du göra ändå ;)

   • 14 februari, 2010 at 11:22

    Jag tror att jag ska skriva extra mycket om OS så han har nåt att göra… :-)

    • Christer W
     14 februari, 2010 at 12:42

     Det slog mig plötsligt en hemsk tanke. Tänk om offensiven i Afghanistan är planerad för att sammanfalla med OS.
     Detta för att all media i väst är fokuserad på vad som händer i Canada och Vancouver och allt som händer i Afghanistan uppmärksammas inte.
     Offensiven är väl tänkt att pågå i 2 veckor.
     Du kommer nog ligga bra till hos regeringen och generalerna om du skriver mycket om OS, du kanske får till och med en hedersmedalj med blått band.

 8. Bosse
  14 februari, 2010 at 15:53

  Nu är sprint långtifrån Helena Jonssons bästa distans. Tvärtom så är det hennes klart sämsta. Hon behöver fler skjutstationer för att hennes superba skjutförmåga ska ge fullt utslag och kompensera för hennes, relativt sett, medelmåttiga skidåkning. För mig var det ingen överraskning att Helena Jonsson inte lyckades nå prispallen i denna tävling. Kanske hade jag väntat mig att hon skulle åka något fortare och vara närmare pallen, men någon seger trodde jag absolut inte på. Då var det mer överraskande att ACO åkte såpass dåligt. Jag hade nog på denna distans större förhoppningar på henne än jag hade på Helena Jonsson.

 9. Ddd
  15 februari, 2010 at 10:42

  Trist att NATO atacken.., även den ” missade missilen” som dödade 15 civila i afganistan verkar vara utom fokus,

  Det verkar vara en NATO känd strategi att attackera när det är Olympiska spel på gång. USA påverkar NATO mer än vad många tror USA är NATO. Ta till exempel USA planerade attacked Med marionetten Georgien som dödade massa civila i FN försvarade provinserna i georgien! De väntade sig inte dock att Ryssland skulle slå tillbacka!!! Och hård gjorde de det. De pulveriserade attacken på några dagar.

Comments are closed.