Vad får man för Tre Kronor?


För tre kronor får man inte särskilt mycket. Möjligen får man tre inplastade karameller, eller två kola. Men när jag var i kolaåldern så kostade Dixie- eller Rivalkola fem öre. Men så var det ett tag sedan också.

Tack vare genomklappningen mot Norge så handlar det ikväll om att vinna eller försvinna. Tyvärr så har jag ingen TV utan brukar låna en kamrats USB-
sticka som fungerar utmärkt som TV-mottagare, men den klarar inte TV3 och frågan når aldrig en sådan dignitet att jag kommer köpa en TV. Men egentligen skulle jag vilja se matchen ikväll, jag gissar att det är ett mycket hungrigt hockeylag som åker in på isen, det är nästan så att jag tycker synd om Österrike. Å andra sidan kan jag vara ute på en gigantisk cykeltur. Tre Kronor är kanske inte tillräckligt bra för att hålla sig kvar i A-gruppen?

Ibland så känner jag mig undrande inför medias agerande, visst Usama bin Laden är en mycket stor nyhet, men behöver man verkligen ägna praktiskt taget hela hemsidorna åt den historien? Någonting annat borde uppta folks tankar, själv tänker jag på matchen jag missar tack vare att kapitalstarka företag har köpt visningsrätten. Matchen som Österrike sent ska glömma, eller möjligtvis matchen som får oss att ropa på Bengt-Åke Gustavsson, jag vet inte säkert.

Jag fick rådet att lyssna på radiosporten, men det är värre än att äta kolan med pappret på. Egentligen borde jag bege mig iväg till min närmaste spelbutik och sätta några tior på 8-1, 9-1 och 10-1, tur att jag inte gör det, det skulle bli himla jobbigt att skriva om man har en Pinnochionäsa på en dryg meter…

it Andra om: , , , , , ex12 ab1 dn1 svd sr1


2 svar till “Vad får man för Tre Kronor?”

  1. korrektion – helikoptern kraschade (troligtvis) inte – bara svensk media (AB) som tycks fortsätta med den rapporteringen. Helikoptern fick motorproblem och landade innanför murarna (politico.com)

    Info: USA uppger sig ha bilder på kroppen och diskuterar hurivida dessa skall offentliggöras (ABC news, Reuters)

    Enligt utsago så har USA varit i kontakt med olika länder för att se om de var beredda att ta emot kroppen (01.10 AM Eastern Time)( Ny Times).

    Även en debatt kring huruvida ”dumpningen” av kroppen kan accepteras av Islam – vanligtvis endast accepterat om personen avlider på ett fartyg (NY times) så där rök respekten för islams traditioner.